Изложба уметника из Беча у недељи визуелне уметности  Калеидоскопа културe (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Sep.2022, 12:39

Изложба уметника из Беча у недељи визуелне уметности Калеидоскопа културe (ФОТО)

Актуелни Калеидоскоп културе улази у своју четврту недељу, посвећену недељи визуелне уметности, а након отварања на Тргу галерија, који је ове године у знаку једног од најзначајнијих српских сликара, Саве Шумановића, Културна станица Свилара угостиће аустријског уметника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Герхарда Флекача и његову изложбу „Cabinet of Wonders”. Фото: новисад2022 Мултимедијална изложба, која на оригиналан начин спаја уметност и науку, обухватиће збирку уметничких дела која тематизују природу, куриозитете и проналаске у црквама и племићким кућама током 18. и 19. века и биће отворена у уторак, 27. септембра, у 20.22 часа.
Герхард Флекач је уметник из Беча. Поред своје некадашње професије у менаџменту медицинске авијације, Флекач поседује дугогодишње искуство новинара у култури, културног менаџера (био је директор „Naher Osten – Naher Vesten”) и фотографа. Године 2006. Флекач се поново повезао са својом младошћу, када се упознао са сликањем и цртањем у атељеу свог деде професора Ричарда Малера.
Фото: новисад2022 Од тада се у потпуности посветио ликовној уметности. Његова уметничка делатност усмерена је на људску машту, перцепцију и произвољност граница.
Фото: новисад2022 Изложба ће бити отворена до 5. октобра, а улаз је слободан.
Фото: новисад2022 Културна станица Свилара део је мреже културних станица у Новом Саду, које обухватају ревитализоване и нове културне просторе широм града и у његовој околини, настале у оквиру пројекта Европске престонице културе.
Калеидоскоп културе траје до 7. октобра, а након недеље визуелне, следи последња недеља посвећена примењеној уметности.
Детаљан програм Европске престонице културе и Калеидоскопа културе можете пронаћи на сајту novisad2022.rs и kaleidoskopkulture.com.
Детаљан програм Културних станица можете пронаћи на сајту kulturnestanice.rs.
Repertoari bioskopa za četvrtak 22. septembar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба уметника из Беча у недељи визуелне уметности Калеидоскопа културe (ФОТО) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.