Ове ствари морате уклонити их кухиње што је пре могућe

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 15:00

Ове ствари морате уклонити их кухиње што је пре могућe

Рашчишћавање кухиње може изгледати као огроман пројекат, тако да је много лакше разбити је на делове којима је лакше управљати. Фото: Pixabay/ kaboompics На тај начин не морате цео дан да чистите кухињске ормаре. Најбољи начин да започнете овај задатак је да уклоните ствари које морају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да оду што је пре могуће. То су предмети који могу створити опасност, немају сврху или стварају непотребан неред.
Уклоните их што је пре могућe.
Зачини којима је истекао рок трајања Иако можда нема датума истека за све ваше боце зачина, постоје општи временски рокови које можете пратити како бисте били сигурни да не чувате зачине којима је истекао рок трајања. Екстракти ће почети да бледе након две године; целе зачине је најбоље искористити у прве три године од куповине, млевене бацити после две године, а лиснато биље има рок трајања око годину дана. Изузетак од ових правила су екстракт ваниле и со, који ће трајати заувек.
Поломљено посуђе Иако вам може бити тешко да баците оштећено посуђе, посебно ако је део комплета, то је нешто о чему бисте требали озбиљно размислити. Пукотине нису само естетски недостаци – оне такође могу помоћи у ширењу патогена и размножавању бактерија. Бактерије се могу населити у овим порозним комадима, а пукотине дебљине длаке тешко се чисте правилно.
Шољице за кафу Сви знамо колико је лако стећи навику сакупљања шољица, било да их добијете на путовању, случајно их донесете кући из канцеларије или једноставно не можете да одолите новом дизајну који сте приметили у продавници. Али када ваш ормар за шоље постане претрпан, време је да смањите своју колекцију. У идеалном случају, ваш број шољица одражава број људи у вашем домаћинству и колико шољица конзумирају дневно. Ако у вашем дому живе две особе и користите три шољице дневно, у орману би требало да буде између шест и десет шољица. Ако их имате скоро 20, време је да проредите колекцију.
Пластичне посуде без поклопца Сви имамо пластичне посуде које су некако изгубиле своје поклопце и више не служе сврси. Уместо да их задржите, одвојите једно поподне да их баците или пренамете. Вероватно ћете се изненадити колико додатног простора за складиштење имате након што их очистите. Да бисте избегли овај проблем у будућности, организујте фиоку тако да посуде и поклопци увек буду заједно.
Напукло дрвено посуђе Слично оштећеном посуђу, влага се може заробити у пукотинама и омогућити раст штетних бактерија. Дрво је такође веома порозно, што значи да бактерије не седе само на површини, већ се пробијају и унутра. Ово обично није разлог за забринутост јер се ове бактерије не преносе. Ово се дешава када се предмети ломе или распадају, излажући патогене који се налазе унутра и омогућавајући им да се пренесу у вашу храну.
Vi uživate, a bakterije se množe: Postoji pravilo koliko često treba menjati peškir

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове ствари морате уклонити их кухиње што је пре могућe се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.