Србијa у другом шеширу на жребу за ЕП, обезбеђен и бараж

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Sep.2022, 10:00

Србијa у другом шеширу на жребу за ЕП, обезбеђен и бараж

Фудбалска репрезентација Србије победом против Норвешке у Ослу са 2:0 изборила је пласман у А дивизију Лиге нација, али и други шешир на жребу квалификација за ЕУРО 2024. Жреб ће се одржати 9. октобра у Франкфурту. Фото: AP Photo/Darko Vojinović

Победом у Ослу Србија је као прва у групи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << осигурала и бараж, уколико кроз квалификације не избори место на финални турнир у Немачкој.
Србија ће током 2023. године покушати да се домогне првог континенталног такмичења после 24 године. У другом шеширу на жребу ће уз Србију бити Француска, Аустрија, Чешка, Енглеска, Велс, Израел, Босна и Херцеговина, Шкотска, и Финска.
Квалификације ће се играти током 2023. године и 53 селекције ће се борити за пут у Немачку.
Тимови ће бити разврстани у седам група са по пет екипа и три са по шест, одакле ће по најбоље две из сваке од 10 група отићи на завршни турнир.
Последња три места ће добити победници плеј-офа Лиге нација, где Србија сада има загарантовано мест, али тај бараж ће наша селекција желети да избегне.
Tadić: Pobeda timskog rada, okrećemo se Mundijalu

Преузмите андроид апликацију.


Чланак Србијa у другом шеширу на жребу за ЕП, обезбеђен и бараж се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.