Израелски амбасaдор: Израел да преузме контролу над Газом на неодређени период

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Nov.2023, 13:09

Израелски амбасaдор: Израел да преузме контролу над Газом на неодређени период

Амбасадор Израела у Сједињеним Америчким Државама Мајкл Херцог предложио је данас да Израел преузме контролу над Појасом Газе на „неодређени временски период“, реагујући на немачки предлог да контролу над том облашћу преузму Уједињене нације. Фото: Танјуг/AP Photo/Ohad Zwigenberg „Нисам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сигуран да је модел Уједињених нација најбољи модел јер немамо добро искуство са снагама које имају мандат УН“, рекао је Херцог за подкаст бриселског портала Политико.
Немачка је раније изнела идеју да би УН могле да преузму контролу над Газом након окончања сукоба Израела и палестинске милитантне групе Хамас, наводи се у документу у који је Политико имао увид.
„Потребне су нам ефикасне снаге на терену које могу да се носе са терористима и њиховом инфраструктуром. То је оно што тражимо. И постоји више од једног модела за то“, рекао је Херцог.
Осврц́уц́и се на страхове од даље израелске окупације, израелски амбасадор у САД је навео да „верује да циљ премијер Нетанијахуа није да се окупира Газа“.
Међутим, он је истакао да ће чак и након окончања тренутне фазе израелских операција, и даље постојати војна инфраструктура и терористи против којих Израел мора да се бори“.
„И у недефинисаном временском периоду, Израел ц́е морати да настави да изводи операције у Гази, али ми смо отворени за друге снаге, регионалне или међународне“, рекао је Херцог.
Он је одбацио успостављање прекида ватре, рекавши да ће то само довести до следећег рата.
SB UN usvojio rezoluciju kojom se poziva na humanitarnu pauzu u borbama u Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израелски амбасaдор: Израел да преузме контролу над Газом на неодређени период се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.