Рецепт дана: Тарт од боровницa

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 05:00

Рецепт дана: Тарт од боровницa

Данас су тарт торте омиљени десерт у многим кухињама широм света. Различити региони имају своје карактеристичне рецепте и локалне варијације. Модерне верзије могу се наћи са различитим воћем, јабукама, јагодама, боровницама, шљивама, чоколадом, крем сиром, лимуном, поморанџом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и разним другим комбинацијама укуса. Фото: Pixabay/june66 Састојци за тесто:  250 грама глатког брашна 120 грама путера (хладног и исеченог на комаде) 2 кашике шећера прстохват соли 1 јаје (лагано умућено) 2-3 кашике хладне воде (по потреби) Састојци за фил: 500 грама свежих боровница 1/2 шоље шећера 2 кашике брашна (за згушњавање сока од боровнице) 1 кашика свежег лимуновог сока прстохват соли Припрема теста: У великој чинији помешајте брашно, шећер и прстохват соли. У брашно додајте исечен хладан путер и утрљајте га прстима док смеса не постане мрвичаста. У смесу додајте умућено јаје и мешајте виљушком или рукама док се не формира тесто. Ако је тесто суво, додајте хладну воду по потреби, кашику по кашику, док се тесто не сједини. Од теста обликујте лопту, умотајте у прозирну фолију и ставите у фрижидер на 30-60 минута да се охлади.
Припрема фила: У чинији помешајте боровнице, шећер, лимунов сок, брашно и прстохват соли. Добро промешајте да се састојци сједине. Загрејте рерну на 190 степени. Извадите тесто из фрижидера и разваљајте га на благо побрашњеној површини да одговара величини вашег плеха. Пребаците тесто у калуп, обликујте ивице и избушите тесто виљушком. Распоредите смесу од боровница преко теста у калупу. Пеците торту у загрејаној рерни 30-35 минута или док боровнице не омекшају, а тесто порумени. По жељи, пре сервирања торту поспите шећером у праху.
Пријатно!
Recept dana: Krastavac salata na azijski način

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Тарт од боровницa се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.