Zvuči šašavo, ali je savršen: Mediteranski pasulj!

Izvor: BKTV News, 15.Nov.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvuči šašavo, ali je savršen: Mediteranski pasulj!

Pasulj nije samo tradicionalno jelo, već mnogo više od toga: odličan prilog, čak i delikates, poput recepta koji prenosimo, mediteranski pasulj.

S obzirom da u zimsko doba svi volimo „jače“ ukuse, ovo jelo će vas oduševiti. A sastojke ako već nemate u kuhinji – dostupni su i povoljni.
Potrebno je: – između 300 i 500 gr pasulja (u zavisnosti koliko želite da bude gust)
– 150 gr suvog mesa ili mesnate slanine
– 2 srednje glavice ljubičastog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << luka
– kuvani paradajz ili kečap
– čaša crvenog vina
– lovorov list, majčina dušica, ruzmarin (grana), peršun
– maslinovo ulje
Priprema: Pasulj ostavite preko noći da nabubri. Ujutru odlijte višak vode, naspite novu, i stavite da se bari. Negde na sredini procesa dodajte ruzmarin i lovorov list, da pasulj „upije“ aromu.
Na maslinovom ulju (nikako prevrućem, na visokoj temperaturi maslinovo ulje gubi svoja blagotvorna dejstva!) lagano prodinstajte seckani luk na kockice i seckano suvo meso (ili slaninu).
Iz šerpe izvadite grančicu ruzmarina i lovorov list, dodajte čašu kuvanog paradajza (ili kečap, ali u manjoj meri pošto je okncetrisan), prokuvajte desetak minuta, pa prodinstani luk i suvo meso.
Sipajte čašu crvenog vina (najbolje je vino sa jakom aromom, oput našeg Vranca ili Medveđe krvi), a zatim i seckane začine: majčinu dušicu, peršun, vlašac i slično po želji…ako imate svež peršun niošto nemojte odbacivati stabljike već i njih iseckajte.
Pred sam kraj kuvanja dodajte morsku so i bibber po želji, mada, ako budite obazrivi ako ste stavljali suvo meso jer je ono po sebi veoma slano.
Izvor: BK TV News
 
The post Zvuči šašavo, ali je savršen: Mediteranski pasulj! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.