Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvizdić: Status kandidata najkasnije u prvom kvartalu naredne godine

BRISEL - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić istakao je, u razgovoru sa predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom, da je iza BiH njena najuspješnija evropska godina, ali da ima još puno posla, te izrazio očekivanje da će BiH najkasnije u prvom kvartalu naredne godine dobiti status kandidata.

Zvizdić je na sastanku sa Tuskom u Briselu istakao da je u jedinstveni informacioni sistem za podršku evropskih integracija BiH do sada ubačeno oko 20.000 stranica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odgovora na upitnik, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je istakao snažno opredjeljenje Savjeta ministara BiH da održi pozitivan zamah, nastavi sa reformskim procesima i napretkom u evropskim integracijama, te naglasio bitnost valorizacije postignutih rezultata i kontinuirane podrške EU institucija i država članica u tom procesu.

Zvizdić je informisao Tuska o tome da BiH, kao zemlja istinski posvećena promociji mira, stabilnosti i prosperiteta u regionu, aktivno radi na jačanju regionalne saradnje u svim oblastima, kao i na ubrzanju procesa evroatlantskih integracija regiona.

On je rekao da je Savjet ministara BiH već održao zajedničku sjednicu sa Vladom Srbije, da će uskoro biti održana i jedna sa Vladom Hrvatske, te da se radi i na pripremi sjednice sa Vladom Crne Gore, što ubrzava rješavanja značajnih bilateralnih pitanja i doprinosi relaksaciji političkih odnosa u regionu.

Sastanku, tokom kojeg je Zvizdić informisao Tuska o političkoj situaciji u BiH, napretku na evropskom putu i reformskim procesima, posebno u vezi sa pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije, prisustvovali su direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović i šef Misije BiH pri EU, ambasador Lidija Topić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.