Zveri južnih divljina od sutra na repertoaru DKC- a

Izvor: Blic, 04.Mar.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zveri južnih divljina" od sutra na repertoaru DKC- a

Film američkog reditelja i scenariste Bena Zejltina "Zveri južnih divljina" od sutra će biti na redovnom repertoaru Dvorane Kulturnog centra Beograda. Američki reditelj Ben Zejtlin

Ova drama, koja je imala četiri nominacije za Oskara (najbolji film, režija, glavna ženska uloga, adaptirani scenario), prati šestogodišnju devojčicu Hašpapi, koja sa prekim ocem živi na granici siromaštva u zaboravljenoj zajednici, odsečenoj od ostatka sveta.

U svom detinjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optimizmu i nesvakidašnjoj mašti ona veruje u ravnotežu kosmosa i prirodnog sveta, ali u jednom momentu žestoka oluja će podići vodu oko njenog "gradića", otac oboleti od "misteriozne" bolesti, a žestoka praistorijska stvorenja "probuditi" iz ledenih skrovišta. U očajničkom pokušaju da sačuva svoj krhki svet, spasi oca i dom koji tone, ova malena heroina moraće da nauči kako da preživi katastrofu.

Glavnu ulogu igra Kuvenzane Valis, koja je sa pet godina izabrana među 4.000 dece, a sa devet postala najmlađa glumica ikada nominovana za Oskara. Za ulogu njenog oca filmska ekipa je odabrala Dvajta Henrija čija je upečatljiva priča o suočavanju sa uraganom Katrina ostavila najjači utisak.

Film je premijerno prikazan na Sandens festivalu gde je osvojio Veliku nagradu žirija i nagradu za najbolju fotografiju. Na festivalu u Kanu dobio je Zlatnu kameru za najbolji debitantski film, nagradu Fipresci, specijalnu nagradu ekumenskog žirija, nagradu žirija mladih. Američki filmski institut je "Zveri južnih divljina" proglasio za film godine.

Domaća publika imala je priliku da pogleda Zejtlinovo ostvarenje na prošlogodišnjem Festivalu autorskog filma u Beogradu i ovogodišnjem Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu "Kustendorf" u Drvengradu, gde je mladi reditelj bio i gost.

Povezane vesti: Reditelj filma "Oranges" na premijeri u Beogradu sa suprugom Brankom Katić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nagrađivane "Zveri" u bioskopima

Izvor: B92, 04.Mar.2013

Film “Zveri južnih divljina", reditelja i scenariste Bena Zejltina, od 5. marta biće na redovnom bioskopskom repertoaru u Dvorani kulturnog centra Beograda...Ova drama/fantazija, koja je imala četiri nominacije za Oskara (najbolji film, režija, glavna ženska uloga, adaptirani scenario), prati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.