Zver noćas proleće pored Zemlje

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zver" noćas proleće pored Zemlje

Asteroid toliko veliki, da su ga naučnici nazvali "Zver", proći će pored Zemlje ove noći, ali naučnici tvrde da nema opasnosti od njegovog udara.

Ako bi nas "Zver" pogodila nastala bi katastrofa

 

Ogromni asteroid 2014 HQ124, veličine fudbalskog stadiona, proći će pored Zemlje brzinom od 50.000 kilometara na čas, ali na bezbednoj udaljenosti tri puta većoj od udaljenosti Meseca.

 

Ipak, ono što naučnike zabrinjava je činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da on nije primećen sve do 23. aprila, a otkrio ga je NASA NEOWISE infracrveni svemirski teleskop.

 

"Zver" je do 20 puta veći od metora koji se raspao nad Čeljabinskom u Sibiru prošle godine. Kada bi asteroid te veličine udario u Zemlju, verovatno bi došlo do globalne katastrofe, pošto bi udar bio deset puta jači od najjačeg nuklearnog oružja koje je ikada upotrebljeno na zemlji ("car bombe" koja ima oko 50 megatona TNT-a).

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.