Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnici čestitali Božić

Predstavnici vlasti, javnog, verskog i kulturnog života čestitali su danas Božić pravoslavnim vernicima i velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković poželela je da taj praznik donese mir i razumevanje.

"U Ime Narodne skupštine i svoje lično ime građanima čestitam Božić u nadi da će najradosniji hrišćanski praznik doneti mir, ljubav i međusobno razumevanje. Neka Božić u naše domove donese zdravlje, radost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i blagostanje. Mir Božiji, Hristos se rodi", stoji u čestitki Maje Gojković.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović svim građanima koji slave Božić poželela je da ga provedu u dobrom zdravlju, blagostanju i ljubavi sa svojim bližnjim.

"Neka Badnje veče i Božić donesu radost i mir u vaše domove. Sa željom da ovaj i svi naredni dani pokažu našu snažnu opredeljenost ka istinskim vrednostima, međusobnom razumevanju i slozi, Mir Božji, Hristos se rodi", stoji u čestitki potpredsednice vlade.

Ministar pravde Nikola Selaković poželeo je da se u miru i radosti proslavi najradosniji praznik.

"Vaša svetosti, srdačno vam čestitam svetle praznike Hristovog roždestva i želim vam blagoslovenu Novu 2016. godinu. Želim da nas rođenje Bogomladenca nadahne da osnažimo vrline mira i ljubavi i obnovimo veru u ljubav i pravdu Božiju za dobro naše otadžbine i njen napredak", stoji u čestitki Selakovića.

Gradonačelnik Beograda Siniša takođe je uputio čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika.

"Neka vaši domovi budu ispunjeni radošću i blagostanjem, a vaša srca ljubavlju. Čuvajte svoj mir i svoje najbliže i provedite ovaj dan u porodičnoj sreći. Neka vas vera oplemeni i podari vam osećaj spokoja i sigurnosti", navodi se u čestitki gradonačelnika Beograda.

Muftija Muhamed Jusufspahić uputio je čestitku patrijarhu srpskom Irineju, velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima.

''Povodom nastupajućeg velikog hrišćanskog praznika u ime Mešihata srbijanskog Islamske zajednice Srbije te lično, upućujem Vama, velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima najiskrenije čestitke, želeći da praznik obeležite u radosti, miru i blagostanju", stoji u čestitki muftije.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović poželeo je građanima da Božić provedu u zdravlju, miru, spokoju, ljubavi i međusobnom razumevanju.

"Neka praznik Hristovog rođenja, praznik nade i novog života ispuni vaše domove srećom, toplinom i radošću, a srca ljubavlju. Želim vam da Badnji dan i Božić provedete sa svojim najbližima u miru i dobrom zdravlju, slaveći život i ljubav, poštujući istinske ljudske vrednosti i neka vas ta osećanja prate tokom čitave godine", naveo je Stojanović u čestitki.

Božić je čestitao i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević, Liberalno demokratska partija, Asocijacija izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske i Udruženje Srba iz Hrvatske.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

BOŽIĆNA ČESTITKA PREMIJERA Vučić: Neka vam Božić donese mir, ljubav i blagostanje

Izvor: Kurir, 06.Jan.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve..."Vaša svetosti, vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke uz želju da ovaj najradosniji hrišćanski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.