Izvor: RTS, 11.Avg.2022, 16:00

Zvaničnici Srpske liste osudili izjave Đeljalja Svečlje

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i predsednici više srpskih opština na KiM ocenili su da poslednje izjave ministra unutrašnjih poslova u Prištini Đeljalja Svečlje predstavljaju "lažnu brigu o Srbima, ali i o Albancima, Bošnjacima, Gorancima, Romima", poručivši mu da njegovi stavovi "deluju žalosno u susretu sa realnošću koja postoji na terenu".
"To što je za vas svaki Srbin kriminalac a sever ‘El Dorado', jasno govori da ste ispunjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mržnjom i željom da sever pretvorite u mesto sukoba. To vam neće poći za rukom jer to neće dozvoliti ni Srbi a ni Albanci, jer neće pristati da stradaju kako bi vi sticali jeftine političke poene", poručio je Rakić Svečlji preko saopštenja za javnost. 
On smatra da Svečlja nastoji da skrene pažnju javnosti sa neispunjenih obećanja koje je njegova stranka davala u kampanji, i da se to "obija po pravilu preko leđa srpskog naroda", pa je "zato u prethodnom periodu dao sijaset izjava u kojima bez ijednog dokaza napada potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića".
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić upozorila je da "Srbi na Kosovu i Metohiji sa strahom primaju izjave albanskih političkih lidera koji se nalaze na čelu institucija, i neskriveno propagiraju antisrpsko raspoloženje".
"Da nije žalosno, bilo bi smešno da ministar policije Svečlja govori o borbi za zakonitost, a da pri tom nije dao nijedan odgovor kada će odgovorni za desetine napada na Srbe biti privedeni pred lice pravde, i da li je zakonit bio upad u našu opštinu bez sudskog naloga januara ove godine", navela je Šubrićeva u svom saopštenju.
Predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević ukazao je da Svečlja svojim delovanjem i odlukom da slanjem albanskih specijalaca izaziva nemire na severu, pod velom tobož borbe protiv kriminala, želi da spasi svoju političku stranku od suda javnosti kojoj su u kampanji obećavali kule i gradove, a umesto toga im doneli siromaštvo, obezvređene zarade, inflaciju od rekordnih 15 odsto, i pregršt neispunjenih obećanja.
"Srbi znaju vrlo dobro da su svi napadi na potpredsednika Radoičića plod potrebe da se oslabe Srbi na Kosovu i Metohiji i pokori sever, ali Svečlja i ostali u Prištini moraju znati da je rezultat upravo suprotan. Da svaki napad na gospodina Radoičića je dokaz ispravnosti njegovih postupaka i opravdanost strahova građana od neodgovornih predstavnika Prištine", naveo je Radojević.
Slične stavove da Svečlja ili bilo ko iz Prištine, licemerno i cinično govore obespravljenom srpskom narodu o vladavini prava, onom istom narodu koji do danas nije dočekao da se odgovorni za napade na njega i Srpsku pravoslavnu crkvu kazne, izneli su i predsednici opština Novo Brdo, Ranilug, Štrpce, Zubin Potok.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbi sa KiM pozvali Kfor da ostane garant bezbednosti

Izvor: RTS, 11.Avg.2022

Predstavnici Srpske liste na severu KiM preneli su komandantu Kfora Ferencu Kajariju da je očuvanje mira i stabilnosti njihov primarni cilj i da zbog toga Kfor mora ostati garant da bezbednosna situacija na KiM neće eskalirati usled neslaganja sa Prištinom i najave o preregistraciji vozila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.