Zvaničnici Srbije uputili saučešće povodom tragedije u Đenovi

Izvor: RTS, 14.Avg.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnici Srbije uputili saučešće povodom tragedije u Đenovi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputići su saučešće predsedniku Italije Serđu Matareli i premijeru Đuzepeu Konteu povodom velike tragedije kod Đenove.
"Duboko su me potresle slike sa mesta nesreće. Molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete moje iskreno saosećanje, a povređenima najbolje želje za brz oporavak", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je predsednik Srbije u pismu.
Poručio je Matareli da je i u ovim teškim trenucima Srbija uz Italiju, da je Srbija pouzdan prijatelj, te da je spremna da pruži podršku i svu raspoloživu pomoć u otklanjanju posledica stravične nesreće.
Premijerka Ana Brnabić izrazila je saučešće u svoje ime i u ime Vlade Srbije porodicama nastradalih, Đuzepeu Konteu i državnom vrhu Italije. 
"Sa velikim žaljenjem primili smo vest o nesreći u kojoj je stradao veliki broj ljudi u Đenovi. Teško je naći reči utehe za porodice i prijatelje stradalih", poručila je Brnabić.
I ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća ministarki odbrane Italije Elizabeti Trenti.
"Sa tugom i bolom sam primio vest o tragičnoj nesreći kada se u okolini Đenove srušio most Morandi i kada je nastradao i povređen veliki broj ljudi, uključujući i decu", navodi se u telegramu saučešća, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
"U ovom teškom trenutku, moje misli i misli svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ostaju sa italijanskim narodom. Molim Vas da u moje ime i u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prenesete izraze iskrenog saučešća porodicama nastradalih, a povređenima želje za brz oporavak", dodaje se u telegramu Vulina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić uputio saučešće Matareli povodom nesreće kod Đenove

Izvor: Blic, 14.Avg.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Republike Italije Serđu Matareli povodom velike tragedije kod Đenove.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.