Zvali su ga NEŽNI DIV, ali vešto je prikrivao svoj MRAČNI i PODMUKLI UM: Mislila sam da mi je prijatelj...

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2020, 08:19

Zvali su ga "NEŽNI DIV", ali vešto je prikrivao svoj MRAČNI i PODMUKLI UM: "Mislila sam da mi je prijatelj..."

Misterija rešena posle 20 godina

Klark Peri Boldvin (59), bivši vozač kamiona, uhapšen je zbog ubistva u Tenesiju 1991. godine i još dva slična slučaja u Vajomingu 1992, saopštile su američke vlasti. Boldvin je optužen po dve tačke optužnice za ubistvo žene koja je bila u 24 nedelji trudnoći, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Pamela Rouz Oldridž Mekol (33) pronađena je zadavljena u martu 1991. blizu puta u Spring Hilu u Tenesiju. Tada su dokazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i svedoci ukazali da je žrtva, inače iz Virdžinije, možda putovala sa vozačem kamiona, ali je slučaj ostao nerešen.

Njeno telo, sa povredama na licu i vratu, pronađeno je na ivici šume. Žrtva je prvo silovana, a potom zadavljena.

Policija je prošle godine ponovo pokrenula istrage ubistva Mekolove. Detektivi su analizirali DNK iz 1991. i ubacili ga u nacionalnu bazu podataka, gde se uzorak poklopio sa još dva nerešena ubistva u Vajomingu u martu i aprilu 1992. Te žrtve nisu identifikovane.

Neki mediji su preneli da su u pitanju Ronda Natson i Temi Džo Ziviki, ali su vlasti odustale od istrage u slučaju Zivikijeve.

- Ova ubistva su bila veoma slična ubistvu Mekolove, uz vozača kamiona kao mogućeg osumnjičenog - rekao je tužilac.

Boldvin, koji je živeo u Ajovi, uhapšen je i optužen i za ta dva ubistva u Vajomingu.

- Analizom je ustanovljeno da je DNK ostavljen na sva tri mesta zločina pripadao Klarku Periju Boldvinu - rekao je tužlac.

Boldvin je izručen u Tenesi, gde se prvi put pojavio pred sudom u četvrtak.

Boldvinova prijateljica izjavila je da je on bio "nežni div" i da je bio velikodušan prema onima u njegovoj blizini.

Tanja Edvards Hadlstoun rekla je da ne može da poveže svoje sećanje na Boldvina, koji je primio njenu porodicu u svoju kuću pre više od deset godina, sa portretom hladnokrvnog ubice.

- To za mene uopšte nema smisla. Ako je to tačno, plaši me sama pomisao što je moja beba tamo živela - rekla je ona.

Džejmi Džouns iz Nju Hemptona živela je sa Boldvinom u Našui kad je imala između tri i šest godina, dok se ovaj zabavljao sa njenom majkom. Venčali su se u decembru 1987, a razveli u avgustu sledeće godine. Ona ima drugačiju sliku o Boldvinu. Džejmi je rekla da je Boldvin zlostavljao nju i njeno četvoro braće i sestara.

- Mislim o njemu samo kao o čudovištu - rekla je ona.

Džejmi od razvoda nije videla Boldvina niti pričala sa njim, ali uprkos ružnim uspomenama bila je u šoku kad je čula da je on optužen za ubistvo.

- Teško je zamisliti da je bilo ko sposoban za ubistvo - dodala je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.