Zvala je 232 puta pogrešan broj

Izvor: B92, 06.Feb.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvala je 232 puta pogrešan broj"

Novi Sad -- Jedna Novosađanka tvrdi da ni posle 400 poziva Domu zdravlja nije zakazala pregled. Nadležni kažu da je zvala 232 puta, ali umesto centra - praznu ordinaciju.

Branka B. je navela da je potrošila tri sata i 18 minuta i 400 poziva u pokušajima da dobije nekoga kako bi zakazala pregled, ali da je morala da odustane.

U Domu zdravlja odgovaraju da je nezadovoljna Novosađanka umesto 400, pozvala samo 232 puta, ali ne broj telefona kol centra, već broj ordinacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojoj radi lekar koji je na godišnjem odmoru.

"Pacijentkinja je 232 puta zvala telefonski broj ordinacije koji je mogla da pročita na vratima, a pored tog broja je i pisalo da je doktorka na godišnjem odmoru. Znači, 232 puta je pozvala taj broj, da bi u 13:03h uputila jedan jedini poziv ka kol centru, postoji snimljen razgovor", navodi Oliver Stojanov iz Doma zdravlja Novi Sad.

Potom je pacijentkinja dobila novi broj telefona, koji je pozvala samo jednom, da bi potom nastavila da zove onaj stari. A kako je moguće da u ordinaciji nema apsolutno nikoga, bez obzira na doktorkin godišnji odmor?

"Sestra ne mora da bude u ordinaciji kada je lekar na godišnjem, ona se raspoređuje na drugo radno mesto. Ona je bila na odeljenju pulmologije na zameni. Besmisleno je da sestra sedi bez lekara", kaže Olgica Jukić Neatnica, načelnica specijalističke službe.

Prazni stolovi u kol centru potvrđuju da je tamo nekada radilo mnogo više operatera. Međutim, nije bilo novca za sve, pa ih je sada samo 35.

Iako u novosadskom Domu zdravlja priznaju da u njihovom kol centru ima posla za još 35 operatera, kažu i da ova "igra gluvih telefona" ne ulazi u negativnu statistiku.

Novosađani različito govore o kol centru, neki kažu da ih mnogo nervira, neki da nikada ne mogu da dobiju taj broj, ali ima i onih koji kažu da preglede zakažu bez mnogo problema, uz čekanje od 5-6 minuta.

Dnevno kol centar primi između dve i po hiljade i pet hiljada poziva. Bilo bi ih i više, ali Dom zdravlja nema dozvolu ministarstva da zaposli još nemedicinskog osoblja, iako, očigledno, ima preku potrebu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svi su krivi - i novine i pacijenti, samo je Dom zdravlja Novi Sad bezgrešan, sa 232 neodgovorena poziva

Izvor: Blic, 06.Feb.2014

Dom zdravlja „Novi Sad“ sazvao je danas vanrednu pres konferenciju kako bi ponovo demantovali pisanje „24 sata“ i tvrdnje pacijentkinju Branke B. da je nebrojeno puta bez uspeha pokušala telefonom da dobije Dom zdravlja...Podsetimo, "24 sata" je pisao o pacijentkinji koja je 400 puta zvala Dom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.