Žuti prsluci ne odustaju, blokirali kružne tokove FOTO

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuti prsluci ne odustaju, blokirali kružne tokove FOTO

Pokret "žuti prsluci" i protestuje širom Francuske, a demonstranti su blokirali kružne tokove u zemlji.

Oni su blokade izvršili uprkos pozivu ministra unutrašnjih poslova Kristofa Kastanea da se odatle sklone.

Američki AP navodi da se protesti nastavljaju iako deluje da njihov pokret za ekonomsku pravdu "gubi zamah".

Ovo je peti uzastopni vikend da protesti u Francuskoj traju, a tokom ovog vikenda stradalo je osam osoba na protestima, većinom u nesrećama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzrokovanim blokadom saobraćaja, navodi agencija.

Demonstranti su u subotu izašli na ulice Pariza i drugih francuskih gradova ali, kako se navodi, u daleko manjem broju nego prethodnih vikenda.

Agencije su izvestile da je protest u subotu prošao uglavnom mirno, ali i da je bilo manjih sukoba između demonstranata i policije, pri čemu je policija upotrebila suzavac i biber sprej kako bi rasterala masu, ali su ti sukobi brzo okončani.

Protesti u Francuskoj počeli su sredinom novembra kao protesti protiv povećanja poreza na gorivo, ali su dobili oblik izražavanja gneva prema vladi predsednika Emanuela Makrona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.