Žuti meteo-alarm u Srbiji, teški dani za meteoropate

Izvor: RTS, 13.Jan.2020, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuti meteo-alarm u Srbiji, teški dani za meteoropate

U većem delu Srbije zbog magle je na snazi žuti meteo-alarm, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.
Zbog magle i poledice, žuti meteo-alarm je proglašen u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu i Šumadiji, kao i na području zapadne i jugoistočne Srbije. Biće na snazi i naredna dva dana.

Prognozira se da će zbog magle horizontalna vidljivost biti manja od 200 metara, što može da prouzrokuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << probleme u saobraćaju.
Osim toga, ovi vremenski uslovi su nepovoljni za hronične bolesnike, ljude pod terapijom, medicinskom kontrolom, kao i za meteoropate.
Pri niskim temperaturama postoji objektivna opasnost od mržnjenja kapljica magle, zaleđivanja i stvaranje poledice na putevima.
Žuti meteo-alarm upozorava na to da vreme može biti potencijalno opasno.
Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ukoliko su planirane aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Žuti meteo-alarm na području Banjaluke, Prijedora i Višegrada

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2020

BANJALUKA - Zbog magle koja smanjuje vidljivost na manje od 200 metara, na području Banjaluke, Prijedora i Višegrada na snazi je žuti meteo-alarm, zbog magle, saopšteno je na sajtu Meteo-alarm.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.