Žustra debata Bajdena i Rajana

Izvor: Blic, 12.Okt.2012, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žustra debata Bajdena i Rajana

Američki potpredsednički kandidati Džozef Bajden (69) i Pol Rajan (42) imali su žustru debatu uživo u Kentakiju, tokom koje je demokrata Bajden agresivno branio ekonomsku i spoljnu politiku administracije predsednika Baraka Obame, dok je republikanac Rajan optužio Obamu za slabo vođstvo. Pol Rajan i Džozef Bajden

Bajden se u sinoćnoj debati trudio da popravi utisak nakon boljeg prošlonedeljnog nastupa republikanskog kandidata za predsednika Mita Romnija od aktuelnog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Baraka Obame, preneo je Rojters.

Obama ponosan na Bajdena

Američki predsednik Obama, koji je gledao debatu u avionu dok se vraćao sa predsedničke kampanje, izjavio je po sletanju novinarima da "ne može da bude ponosniji" na Bajdena i na njegovu jaku odbranu srednje klase. "Mislim da je Džo Bajden bio sjajan večeras. Ne mogu da budem ponosniji na njega", rekao je Obama. Romni je pozvao Rajana i čestitao mu nakon debate.

Prve procene o pobedniku debate su podeljene - prema istraživanju Si-Bi-Es njuza o neopredeljenim glasačima, Bajden je pobednik sa 50 prema 31 odsto, dok anketa Si-En-En-a pokazuje da je Rajan pobednik sa 48 prema 44 odsto.

Potpredsednički kandidati često su upadali jedan drugom u reč, pričali istovremeno i zurili jedan u drugog u neverici.

Bajden se veoma često sarkastično smejao na odgovore kongresmena iz Viskonsina, Rajana.

Tokom debate, potpredsednici su se oštro sukobili oko Irana, Libije, Avganistana, kao i domaćih najznačajnih tema, uključujući nezaposlenost, zdravstvenu zaštitu, pitanje abortusa, poreza... Rajan je branio tajni video snimak Romnija, u kome je kritikovao 47 odsto Amerikanaca da zavise od vlade i da se sebe smatraju žrtvama.

Predsednički izbori u SAD biće održani 6. novembra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.