Zurof: Kanonizacija Stepinca bila bi religiozna tragedija

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2017, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zurof: Kanonizacija Stepinca bila bi religiozna tragedija

Direktor Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima, lovac na naciste Efraim Zurof izjavio je da bi kanonizovanje zagrebačkog nadbiskupa iz vremena NDH Alojzija Stepinca, bila "prava religiozna tragedija" Direktor Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima, lovac na naciste Efraim Zurof izjavio je večeras da bi kanonizovanje zagrebačkog nadbiskupa iz vremena Nezavisne Države Hrvatske u Drugom svetskom ratu, kardinala Rimokatoličke crkve Alojzija Stepinca, bila "prava religiozna tragedija". >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << "Potpuno je jasno i sto odsto tačno da je katolički biskup Alojzije Stepinac bio blizak sa ustaškim režimom Nezavisne Države Hrvatske. On nikada nije govorio protiv tog sistema i nije osuđivao njihova zlodela, a ukoliko bude kanonizovan, biće to religiozna tragedija", rekao je Zurof za Radio-televiziju Vojvodine. Prema njegovim rečima, nedopustivo je da hrvatske vlasti blagonaklono gledaju na dela Alojzija Stepinca i da ulice dobijaju imena po njemu, te da mu dižu spomenik, kako je to bilo nedavno u Osijeku. "Pokušao sam da skrenem pažnju vlastima u Zagrebu da to ne čine, ali nema tu ni pravde ni istine", kazao je Zurof. Dodao je da je cilj treba da bude da svi ratni zločinci odgovaraju i za holokaust ili druge ratne zločine, jer njihove žrtve to zaslužuju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DIREKTOR CENTRA SIMON VIZENTAL EFRAIM ZUROF: Kanonizacija Stepinca bila bi religiozna tragedija

Izvor: Kurir, 16.Feb.2017

..."Pokušao sam da skrenem pažnju vlastima u Zagrebu da to ne čine, ali nema tu ni pravde ni istine", rekao je Zurof.."Potpuno je jasno i sto odsto tačno da je katolički biskup Alojzije Stepinac bio blizak sa ustaškim režimom NDH On nikada nije govorio protiv tog sistema i nije osuđivao njihova...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.