Izvor: B92, 26.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Župljanin u Srbiji do kraja 2006."

Banjaluka -- Institucije RS došle do saznanja da se optuženi za ratne zločine Stojan Župljanin krio u Rusiji i Srbiji do kraja 2006.

U izveštaju Sekretarijata Republike Srpske za saradnju s Haškim sudom, za period od 1. aprila do 30. juna ove godine, navedene su aktivnosti pripadnika MUP-a RS na traženju haških optuženika, a pripadnici obaveštajnih agencija u Bosni i Hercegovini i istražioci Haškog tribunala upoznati su sa svim preduzetim operativno-taktičkim merama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i radnjama.

Dodaje se da su i u okviru regionalne saradnje razmenjivani podaci o optuženima za ratne zločine i da je dogovorena saradnja svih operativno-obaveštajnih podataka koji se odnose na Župljanina, radi njegovog konačnog lociranja i hapšenja.

U izveštaju se kaže i da je vršen stalni nadzor porodične kuće Stojana Župljanina u Banjaluci, niza drugih objekata na teritoriji opštine Kotor Varoš i pojedinih objekata na teritoriji opština Kneževo i Laktaši, za koje se pretpostavlja da bi mogli biti povezani sa saradničko-pomagačkom mrežom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.