Zukorlić za saradnju sa Ugljaninom

Izvor: RTS, 01.Dec.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić za saradnju sa Ugljaninom

Lista Za Bošnjake, Sandžak i muftiju, bliska muftiji Muameru Zukorliću, spremna je na saradnju sa Listom za bošnjačko jedinstvo Sulejmana Ugljanina u Bošnjačkom nacionalnom veću, saopšteno je iz te liste.

Lista Za Bošnjake, Sandžak i muftiju je spremna za preuzimanje odgovornosti u organima i telima Bošnjačkog nacionalnog veća, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

"Mi smo spremni podržati okupljanje obe liste u Veću oko obostrano prihvatljivog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << programa koji bi vodio do ostvarivanja pune slobode i prava Bošnjaka i afirmacije bošnjačkog nacionalnog identiteta te ostvarivanja nacionalnog jedinstva. Takav program sprovodili bi prevashodno stručni kadrovi u organima i telima vijeća koje bi predložile obe liste", navodi se u saopštenju.

Lista Za Bošnjake, Sandžak i muftiju nije spremna, kako se navodi, da ulazi u partnerstvo u Veću koje bi imalo za cilj podelu funkcija i privilegija.

"Verujemo da je ostvarivanje nacionalnog jedinstva u veću, a potom u nacionalnom korpusu, moguće isključivo okupljanjem oko zajedničkih vrednosti, a nipošto partikularnih interesa", navodi se u saopštenju.

Bošnjačko nacionalno veće je nedavno konstituisano, a Lista za Bošnjake, Sandžak i muftiju osvojila je 16 mesta u tom telu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.