Zukorlić traži stolicu u Ujedinjenim nacijama

Izvor: S media, 23.Dec.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić traži stolicu u Ujedinjenim nacijama

Narednih meseci nastaće još jedna organizacija - Svetski bošnjački kongres kao krovna asocijacija svih Bošnjaka sveta, koja će okupljati i koordinirati svu bošnjačku energiju i koja će tražiti svoje predstavništvo u Ujedinjenim nacijama - rekao je glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić, na svečanosti povodom dve godine postojanja Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ).

Muftija Zukorlić je pojasnio da se mesto u Ujedinjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nacijama traži po modelu Svetskog jevrejskog kongresa.

"Jevreji su dobili svoje mesto u UN jer su preživeli holokaust. Mi smo preživeli genocid i imamo pravo na svoj Svetski kongres i svoje mesto u UN", naglasio je Zukorlić. On je za naredne dane najavio formiranje Bošnjačke nacionalne fondacije u Sarajevu koja će „objediniti finansijsku snagu bošnjačkih biznismena i privrednika“, a „Bošnjacima je potreban i Bošnjački nacionalni univerzitet koji će u narednom periodu nastati u Sarajevu“.

Zukorlić podržao Cerića protiv Dodika

Zukorlić: Autonomija Sandžaka - nacionalni interes Bošnjaka

Tri prepreke sporazumu: Ankara čeka dolazak Borisa Tadića

Muftija Zukorlić je podržao predlog reis-ul-uleme IZ Bosne i Hercegovine Mustafe Cerića upućen ambasadama islamskih zemalja u Sarajevu da se predsedniku RS Miloradu Dodiku uskrati gostoprimstvo u tim zemljama i „time se mora staviti tačka na antimuslimansko delovanje ovog čoveka i njegovih mentora u Beogradu, koji ne skrivaju svoje neprijateljstvo prema muslimanima, Bošnjacima i islamu uopšte“.

(Danas)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.