ZUKORLIĆ POZVAO BOŠNJAKE NA BOJKOT POPISA

Izvor: Kurir, 27.Sep.2011, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZUKORLIĆ POZVAO BOŠNJAKE NA BOJKOT POPISA

NOVI PAZAR - Bošnjaci će bojkotovati predstojeći popis stanovništva u Srbiji, odlučilo je Predsedništvo Bošnjackog nacionalnog veća (BNV), koje kontroliše muftija Muamer Zukorlić.

U saopštenju tog veća se ostavlja mogućnost učešća na popisu samo ukoliko bude omogućeno učešće predstavnika BNV u svim telima za sprovođenje i kontrolu popisa, kao i ukoliko se odštampaju novi obrasci na bosanskom jeziku i latiničnom pismu.

Ovoj odluci je, kako se navodi, prethodila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ocena da za spovođenje ovog popisa nisu ispunjeni adekvatni uslovi.

Dosadašnja praksa je pokazala da se broj Bošnjaka i muslimana permanentno falsifikuje, umanjivanjem njihovog broja izazivajući na taj način konfuziju pri utvrđivanju nacionalnog, verskog i jezičkog identiteta, tvrdi se u saopštenju.

"Popisni obrasci, suprotno Ustavu i zakonima, štampani su isključivo na srpskom jeziku i ćiriličnim pismom", navodi se u saopštenju u kome BNV poziva Islamsku zajednicu, Narodno veće Sandžaka i druge nacionalne organizacije i institucije da se uključe u kampanju bojkota predstojećeg popisa.

BNV poziva Islamsku zajednicu, Narodno vijeće Sandžaka i druge nacionalne organizacije i institucije da se uključe u kampanju bojkota predstojećeg popisa.

Bošnjačko nacionalno veće formirano je nakon prošlogodišnjih izbora za Nacionalni savet Bošnjaka kada su predstavnici dve liste bojkotovale konstitutivnu sednicu, a Zukorlić je, kao nosilac liste Bošnjačke kulturne zajednice, koja je osvojila najveći broj većničkih mandata, formirao veće koje država ne priznaje.

Popis stanovništva u Srbiji biće organizovan od 1. do 15. oktobra.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zukorlić: Bošnjaci, bojkotujte popis!

Izvor: S media, 27.Sep.2011

Bošnjaci će bojkotovati predstojeći popis stanovništva u Srbiji. Ostavlja se mogućnost učešća na popisu samo ukoliko bude omogućeno učešće predstavnika Bošnjačkog nacionalnog veća u svim telima za sprovođenje i kontrolu popisa. ..Bošnjaci će bojkotovati predstojeći popis stanovništva...

Nastavak na S media...

Bošnjaci bojkotuju popis

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2011

Bošnjaci će bojkotovati predstojeći popis stanovništva u Srbiji, saopštio je danas muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zukorlić pozvao Bošnjake na bojkot popisa

Izvor: Šumadija Press, 27.Sep.2011

Bošnjaci će bojkotovati predstojeći popis stanovništva u Srbiji, odlučilo je Predsedništvo Bošnjackog nacionalnog veća (BNV), koje kontroliše muftija Muamer Zukorlić.

Nastavak na Šumadija Press...

Bojkot može da se vrati kao bumerang

Izvor: Danas, 27.Sep.2011

Predsedništvo Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) koje država ne priznaje, donelo je odluku da bojkotuje predstojeći popis stanovništva, jer „nisu ispunjeni adekvatni uslovi“. Ovo BNV smatra da se „broj Bošnjaka i muslimana permanentno falsifikuje, umanjuje se njihov broj i stvara konfuzija...

Nastavak na Danas...

Zukorlić pozvao Bošnjake na bojkot popisa

Izvor: Glas javnosti, 28.Sep.2011, 07:01

NOVI PAZAR - Bošnjaci će bojkotovati predstojeći popis stanovništva u..Srbiji, odlučilo je Predsedništvo Bošnjackog nacionalnog veća (BNV),..koje kontroliše muftija Muamer Zukorlić...U saopštenju tog veća se ostavlja mogućnost učešća na popisu samo..ukoliko bude omogućeno učešće predstavnika...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.