Zukorlić na svečanosti u Minhenu: Bošnjaci moraju dati riječ i međusobno se dogovoriti

Izvor: SandzakPress.net, 26.Nov.2022, 14:49

Zukorlić na svečanosti u Minhenu: Bošnjaci moraju dati riječ i međusobno se dogovoriti

Potredsjednik Narodne skupštine R. Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić prisustvovao je sinoć obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine i Dana Sandžaka u Minhenu. U svečanoj atmosferi, uz veliki broj prisutnih Zukorlić poručio da su Bošnjaci jedno bez obzira na političko opredjeljenje, različite ideje i mišljenja. – Jedinstvo je riječ koju sve češće čujemo. Gledamo da kada su političke kampanje gotovo sve političke liste uzimaju izraz jedinstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Šta je to jedinstvo, kako vratiti jedinstvo? Pa kroz jedinstveno zalaganje za naše ciljeve. Da imamo tačke oko kojih smo jedinstveni bez obzira na sve razlike među nama. Bošnjaci moraju dati riječ i među sobom se dogovoriti, da kada se kaže matica Bosna, kad se kaže bosanski jezik, kad se kaže Islamska zajednica, kad se kaže Sandžak da svi ko jedan da budemo u istom safu. Skupu prisustvovali i politički predstavnici država regiona ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović, te potpredsjednica Vlade Kosova Emilija Redžepi. Svečanost je oraganizirao džemat Fedžr na čelu sa Izet ef. Bibićem, a skupu je u ime Islamske zajednice prisustvovao zamjenik predsjednika Mešihata dr. Rešad ef. Plojović. (SPP) The post Zukorlić na svečanosti u Minhenu: Bošnjaci moraju dati riječ i međusobno se dogovoriti appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Velikim skupom u Minhenu obilježen Dan državnosti BiH i Dan Sandžaka

Izvor: SandzakPress.net, 26.Nov.2022

U povodu dana državnosti Bosne i Hercegovine, te dana Sandžaka u Minhenu je organiziran veliku skup na kome su uzeli učšće predstavnici Bošnjaka iz BiH, Srbije, Crne Gore, Kosova i Sandžaka kao i zamjenik predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Rešad ef. Plojović, te vrijedni imami...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.