Zukorlić: Žaliću se sudu zbog odbijanja akreditacije

Izvor: Večernje novosti, 25.Okt.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Žaliću se sudu zbog odbijanja akreditacije

Osnivač Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru Muamer Zukorlić najavio je danas da će podneti žalbu Upravnom sudu na odluku Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje UNIVERZITETU u Novom Pazaru odbijena je akreditacija 16 studijskih programa, a njegov predsednik Muamer Zukorlić najavljuje da će se ponovo žaliti Upravnom sudu. U Ministarstvu prosvete u utorak nisu želeli da odgovore da li će u Novi Pazar poslati prosvetnu inspekciju, s obzirom na to da fakulteti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ovog univerziteta nemaju više dozvolu za rad, a Nacionalni savet za visoko obrazovanje, kao drugostepeno telo za žalbe, na sednici odbio je da ih akredituje. - Sve pravne mogućnosti još nisu iscrpljene, te ćemo se žaliti Upravnom sudu - najavio je Zukorlić za "Novosti". - Uostalom, to je samo akreditacija. Neke ustanove rade bez akreditacije i ne žele je, ipak, mi želimo da se akreditujemo. Zukorlić je objavio i otvoreno pismo u kome, potpisujući se kao predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, optužuje članove Nacionalnog saveta i Komisije za akreditaciju za kršenje zakona i sukob interesa. - Velika je laž da na ovom univerzitetu postoji primer da je neko magistrirao i doktorirao za mesec i po dana. Ako se tako nešto dokaže, lično ću se založiti da se taj univerzitet zatvori - poručio je Zukorlić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zukorlić će se žaliti zbog odbijanja akreditacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2016

Osnivač Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru Muamer Zukorlić najavio je danas da će podneti žalbu Upravnom sudu na odluku Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje kojom je odbijena akreditacija 16 od ukupno 17 studijskih programa te visokoškolske ustanove...Zukorlić je u saopštenju ocenio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.