Zukorlić: Poštovanjem žrtava Hadžeta pokazujemo svest o budućnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Poštovanjem žrtava Hadžeta pokazujemo svest o budućnosti

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić kazao je danas obraćajući se okupljenima na Hadžetu da su oni iskazujući poštovanje šehidima (nevino stradalima) na tom mestu potvrdili koliku svest imaju prema sebi, svojoj veri, naciji, kulturi, ali i sopstvenoj budućnosti.

On je predvodio šetnju, pod nazivom "Pohod na Hadžet", od centra grada do tog novopazarskog naselja, gde su partizani po okončanju Drugog svetskog rata streljali Bošnjake.

Zukorlić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je rekao da su svi oni koji su došli na Hadžet da odaju počast šehidima "čuvari bošnjačkih i muslimanskih vrednosti".

"Svaka zajednica koja ima takve čuvare ima budućnost. Takvi čuvari ne dozvoljavaju da se žeravica istine, vere, etičkih i duhovnih vrednosti ugasi, već je na dlanu drže iako ih prži. Nije lako biti u redu tih odabranih i u tome ustrajati", rekao je Zukorlić okupljenima.

On je dodao da veruje da će doći dan kada će, pored Islamske zajednice u Srbiji i Bošnjačke kulturne zajednice, taj skup organizovati i Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

"To je njihov zadatak. Verujemo da ćemo uskoro imati Veće koje će biti sa svojim narodom i koje će štititi vrednost ovog naroda", rekao je Zukorlić.

U mirnoj šetnji od centra grada do Hadžeta učestvovalo je par stotina ljudi.

Ovo je osma godina kako IZ u Srbiji organizuje "Pohod na Hadžet", a 2010. godine je u tom naselju došlo do fizičkog sukoba pripadnika te verske zajednice i žandarmerije.

Povod za to je bio početak gradnje vrtića na lokaciji za koju ta verska zajednica tvrdi da je vakufska imovina i da im pripada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.