Zukorlić: Moguća je i s Vučićem, ovo je program

Izvor: Mondo, 07.Apr.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Moguća je i s Vučićem, ovo je program

Muamer Zukorlić, nosilac izborne liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, spreman je na dijalog unutar vlade Aleksandra Vučića o svim pitanjima. Predstavljen politički program BDZS.

Foto: YouTube/printscreen

On je, kako kaže, spreman da pre svega razgovara o Sandžaku kao prekograničnoj regiji, što bi "pokazalo da je moguće spojiti interes te regije i države Srbije".

Zukorlić je u intervjuu za NIN objasnio da rešenje pitanja statusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Sandžaka ne znači da to treba da bude ni na čiju štetu, već u duhu ideje o pomirenju.

"Kad govorite o interesu Sandžaka, refleksno se podrazumeva da mora biti na štetu Srbije. Rešavanje problema ne mora biti ili-ili, nego i-i", kaže Zukorlić.

Uveren je da bi se sa Sandžakom kao prekograničnom regijom razlika između Sbije i Crne Gore smanjila i povećala stabilnost i mogućnost prosperiteta.

"Ali i to pitanje se, naravno, mora rešiti dijalogom, a ne nikakvim postavljanjem maksimalističkih zahteva", ističe Zukorlić.

Upitan da li misli na dijalog unutar nove vlade Aleksandra Vučića, Zukorlić kaže da u politici ne učestvuje onaj ko nema ambiciju da svoje programe sprovodi kroz izvršnu vlast, te dodaje:

"Prema toj vlasti zasad nemamo izrazito negativan stav zbog koga bismo unapred kazali da je to nemoguće".

PREDSTAVLJEN POLITIČKI PROGRAM BDZS

Zukorlić je predstavio danas u Novom Pazaru politički program, ispisan na 143 stranice.

Program sadrži 19, kako je naveo, ključnih načela na osnovu kojih će glasači u budućnosti uvek moći da pitaju da li je nešto učinjeno i ako nije - zašto nije.

"Svi građani, svi glasači će tokom celog mandata i u budućnosti uvek moći da uzmu ovu knjigu i pročitaju šta je to što smo mi ponudili i da nas pitaju za godinu, dve ili 10 da li smo to učinili i ako nismo, zašto nismo", rekao je Zukorlić.

Inače, program sadrži izbornu poruku da, kako je rekao Zukorlić, pomirenje kao stil političkog govora nosi kvalitativni iskorak.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.