Zukorlić Manteru i Masu ukazao na diskriminaciju Bošnjaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić Manteru i Masu ukazao na diskriminaciju Bošnjaka

BEOGRAD/NOVI PAZAR - Muftija Muamer Zukorlić preneo je danas ambasadorima SAD i Nemačke u Srbiji Kameronu Manteru i Volframu Masu da se vlast u Srbiji diskriminatorski ponaša prema Bošnjacima i da primenjuje dvostruke standarde prema Islamskoj zajednici u Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC).

"Muftija Zukorlić je ambasadore obavestio o učestalim pojavama diskriminatorskog ponašanja vlasti prema Bošnjacima, ističući primer ignorisanja zahteva Islamske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za izuzimanjem vakufskog objekta Novopazarske banje iz procesa privatizacije", piše u saopštenju Islamske zajednice u Srbiji, posle susreta sa ambasadorima u Novom Pazaru.

Dodaje se da je muftija ambasadorima Manteru i Masu ukazao i da je više puta odlagana aukcija za privatizaciju preduzeća Lipa "kako bi se potencijalni kupci iz Novog Pazara eliminisali iz aukcijske trke, dok se istovremeno prema SPC primenjuju sasvim drugi standardi".

U saopštenju se ističe da je Zukorlić ambasadore obavestio i o ogorčenju građana zbog "sramne oslobađajuće presude policajcima batinašima" koji su 90-tih godina na stotine Bošnjaka sa područja Sandžaka podvrgli raznim oblicima mučenja pod navodnom potragom za oružjem.

"Sagovornici su podržali sve inicijative za afirmaciju i unapređenje života mladih u Sandžaku, kao i neophodnost podrške nezavisnim medijima", navodi se u saopštenju Islamske zajednice u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.