Zukorlić: Internacionalizacija poblema Sandžaka bila neophodna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Internacionalizacija poblema Sandžaka bila neophodna

NOVI PAZAR -

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić je izjavio da je "internacionalizacija problema u Sandžaku bila neophodna zbog odnosa režima prema Bošnjacima, s ciljem da se ne ponove slični problemi kao u Bosni i na Kosovu".

Zukorlić je dao intervju za katarsku televiziju Al Džezira, u kome je govorio o "opštoj situaciji u Sandžaku i Srbiji, stavivši akcenat na zadnja zbivanja u vezi napada na vakufsku imovinu", saopštio je danas mešihat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Pazaru.

Muftija je gledaoce Al Džezire upoznao s "višedecenijskom nepravdom prema Bošnjacima od strane beogradskog režima, izdvojivši dvogodišnju vladavinu pokojnog premijera Đinđića kao svetlu tačku u odnosu zvaničnog Beograda s Bošnjacima"

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.