Zubin Potok: Predsednik demantovao pucnjavu

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zubin Potok: Predsednik demantovao pucnjavu

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić demantovao je danas da je meta pucnjave u selu Jagnjenica u Ibarskom Kolašinu bila njegova kuća.

"Nije istina da je pucano na moji kuću jer tokom uvidaja koji je obavila KP nisu pronađene čaure pa se na osnovu toga ne može zaključiti da je sinoć pucano na moju kuću i da sam meta bio ja", rekao je Ristić za televiziju Most iz Zvečana.

On je dodao da očekuje da lokalna policija i Euleks preuzmu slučaj i otkriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << istinu kako se ne bi bilo medijskih manipulacija.

Ristić je ocenio da bezbednosna situacija u Pokrajini nije dobra, posebno nakon sinoćnjeg incidenta kada se pucalo u neposrednoj blizini vojnika Kfora u Jagnjenici.

Ranije je javljeno da su nepoznate osobe pucale na kuću predsednika opštine Zubin Potok Slaviše Ristića u selu Jagnjenica, ali niko nije povređen.U severnom delu Kosovske Mitrovice podmetnut su požar i opljačkana spomen kuća

Incident se dogodio oko ponoći, reako je portparol kosovske policije BESIM Hoti, precizirajući da nije bilo povređenih, ali je pričinjena manja materijalna šteta na kući.

Ristićeva kuća u selu Jagnjenica nalazi se na samo dvadesetak metara od kontrolnog punkta koji u tom selu drže pripadnici Kfora.

Hoti je dodao da je, najverovatnije, pucano iz automatskog oružja i da je kuća pogođena sa više hitaca.

Slučaj je okarakterisan kao izazivanje opšte opasnosti, rekao je policfijski piortparol.

Uviđan je u toku, a na licu mesta su pripadnici Euleksa, Kosovske policije i Kfora.

Ristić je funkcioner Demokratske stranke Srbije.

Policija za sada ne zna šta je motiv napada, niti ko je odgovoran za ovaj incident.

Jutros se na severu Kosova dogodioj još jedan incident.

Nepoznate osobe podmetnule su požar i opljačkale spomen kuću Blagoja Đorđevića u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Brzom reakcijom vatrogasaca, požar je ugašen i sprečena je veća materijalna šteta u kući gde se nalaze prostorije Saveza amatera, Kulturnog centra i Gradskog muzeja.

Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti izjavio je Tanjugu da je požar izbio noćas oko 1.00 sat, a da u policiji sumnjaju da su ga podmetnule osobe koje su prethodno izvršile krađu u tom objektu.

Hoti je dodao da je policija obavila uviđaj i pokrenula istragu zbog dva krivična dela - izazivanja opšte opasnosti i krađe.

Za sada nema osumnjičenih, rekao je policijski portparol.

Kako je Tanjugu rečeno u Savezu amatera, požar je podmetnut u prostoriji u kojoj su se nalazile narodne nošnje tog saveza, a potom se proširio na hodnik i na još jednu kancelariju.

Kradljivci su prethodno odneli muzičku miksetu, lap-top računar, video - projektor, mikrofone i kablove.

Spomen kuća Blagoja Djorđevića nalazi se u ulici Ive Lole Ribara u Severnoj Mitrovici.

(Tanjug/MONDO, foto Ilustracija:Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.