Zubi zveri stigli čak do očne duplje OPERACIJA LENE (7) KOJOJ JE STAFORD OTKINUO POLA LICA TRAJALA ČETIRI SATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 11:52

"Zubi zveri stigli čak do očne duplje" OPERACIJA LENE (7) KOJOJ JE STAFORD OTKINUO POLA LICA TRAJALA ČETIRI SATA

Lekari Instituta za majku i dete spasli devojčicu najgoreg

Komšijin pas rase američki staford u sredu je, usred bela dana, napao sedmogodišnju devojčicu Lenu dok je vozila bicikl.

- Zario je svoju čeljust u njeno lice i unakazio je! Otkinuo joj je uvo, kožu sa obraza, nos joj je bio iscepan. Zubi te zveri su stigli čak do očne duplje... Imala je dve operacije za dva dana. Još smo u šoku, ali se nadamo da će oporavak proći kako treba.

Ovako govori >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zoran Ivanović iz sela Ranilović kod Aranđelovca, otac sedmogodišnje Lene, koju je u sredu oko 13.40 napao i teško povredio komšijin pas, američki staford. Samo sreća, brzina kojom su njeni roditelji reagovali i stručnost lekara Instituta za majku i dete u Beogradu, spasli su devojčicu najgoreg.

Zoran kaže da je Lena u sredu vozila bicikl po putu, gde se inače igraju sva deca, kad je pas iskočio iz dvorišta. Komšinica, koja je i vlasnica staforda, videla je šta se dogodilo, pa je nekako razdvojila dete i psa i odvezla Lenu u Hitnu pomoć.

- Prva operacija je bila u sredu na Institutu za majku i dete, trajala je gotovo četiri sata. Nažalost, nisu uspeli da joj spasu uvo, ali su sačuvali hrskavicu da bi mogli da urade rekonstrukciju. Lekari su zadovoljni kako je sve prošlo s obzirom na to koliko su povrede teške. U četvrtak su joj operisane kosti očne duplje, doktori su uspeli da spasu donji očni kapak. Kada sve zaraste, znaće se koliko su operacije uspele i da li su neophodne dodatne intervencije. Supruga Marijana i ja se molimo Bogu i nadamo se da će sve biti kako treba - kaže Zoran.

Lenin otac kaže da su u sredu intervenisale policija i lokalna veterinarska inspekcija. Veterinari će, kako kaže, u narednih 10 dana pratiti ponašanje komšijskog psa, posle čega će se odlučivati o daljim koracima:

- Ne znam šta ga je toliko izazvalo, deca svakodnevno prolaze ispred te ograde. Doduše, deca se nikad nisu igrala sa tim stafordom, i kad god bismo išli kod komšija, zvali bismo ih pre toga da ga zatvore zbog mališana. Da vlasnica psa nije brzo reagovala, ne smem ni da mislim šta bi se desilo.

Vlasnik psa koji je napao devojčicu u sredu je dao izjavu u aranđelovačkoj policijskoj stanici. Iz PU Kragujevac pokrenuta je detaljna istraga slučaja. Inače, vlasnik staforda je sam pozvao policiju i prijavio da je u bolnicu dovezao dete kojeg je ujeo njegov "ljubimac".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.