Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2023, 08:47

Žrtve spremnije da prijave nasilje, institucije ne smiju da ih iznevjere

BANJALUKA - Mnoge žene žrtve nasilja spas od zlostavljača pronalaze u sigurnim kućama, kojih u Bosni i Hercegovini ima osam, pet u Federaciji BiH i tri u Republici Srpskoj, kazala je za "Nezavisne novine" Amela Bašić Tomić, menadžerka Sigurne kuće u Banjaluci, koja je osnovana na inicijativu Fondacije "Udružene žene", u čijem sastavu djeluje od 2007. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Žrtve nasilja se u institucijama osjećaju samo kao broj

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2023, 08:16

BANJALUKA - Fondacija "Udružene žene" posljednjih 26 godina pruža pravnu pomoć ženama koje su preživjele ili preživljavaju nasilje u porodici i druge oblike rodno zasnovanog nasilja, a od tada pa do danas u pravnom savjetovalištu obratilo nam se više od 8.000 žena, kazala je za "Nezavisne novine"...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.