Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2017, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Rusiji: Hrvatska sa Argentinom

U Kremlju je u toku izvlačenje grupa za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Rusiji.

Svjetsko prvenstvo na programu je od 14. juna do 15. jula naredne godine, na 12 stadiona u 11 gradova širom Rusije.

Poslije osam godina odsustva sa velikih takmičenja, papirić sa imenom reprezentacije Srbije naćiće se u kuglicama koje će izvlačiti jedan od najboljih engleskih napadača svih vremena Gari Lineker, odnosno po mišljenju mnogih najbolji igrač svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vremena – Dijego Armando Maradona.

U Velikom kremaljskom dvorcu, a na svečanu ceremoniju pozvano je više od 1.300 gostiju, među kojima su i selektori 30 od 32 reprezentacije, učesnice prvenstva.

Gostima se obratio i predsjednik Rusije koji je poručio da će Mundijal 2018 biti turnir mira.

Quanti titoli mondiali ci sono in questa foto?#Russia2018WorldCup pic.twitter.com/efpH3crhCs

"Došli smo do završne faze, 32 najbolje fudbalske reprezentacije, saznaće imena svojih protivnika u osam grupa. Sa velikim nestrpljenjem Rusija očekuje ovaj šampionat i radujemo se što će najbolji svjetski fudbaleri svo svoje majstorstvo i umjeće pokazati upravo u našoj zemlji. Nadamo se da će ovo Svjetsko prvenstvo promovisati prije svega Rusiju i dobar fudbal. Iza nas je naporan rad, mnogo toga smo uradili tokom priprema. Dali smo sve od sebe da u svim regionima sve bude spremno za Svjetsko prvenstvo. Očekujemo da Rusija opravda ulogu domaćina. Šaljemo svima poruku prijateljstva i sigurni smo da nas očekuje spektakularni turnir. Predstojeći Mundijal će prije svega biti promocija fudbala i prilika za značajan napredak mladih jer je to najvažnije – da oni koji dolaze uživaju u fudbalu. Ovo će biti turnir mira i nadam se da će biti jedno od najbolje organizovanih", rekao je Putin, a onda se osvrnuo i na legendarne ruske fudbalere:

"Mnogi ruski fudbaleri veoma su značajni u istoriji svjetskih prvenstava, prije svega je to legendarni golman Lav Jašin, ali i mnogi drugi".

Infantino: Ova scena pripada fudbalskim legendama 

Predsjednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) zahvalio se organizatorima i željno iščekuje žrijeb.

"Hvala narodu u Rusiji koji je tokom prethodnih sedam godina radio veoma naporno i zbog njih se sada nalazimo korak bliže šampionatu. Takođe, hvala svim 11 gradova domaćina na fantastičnom poslu koji rade. Ova scena pripada fudbalskim legendama. Uživajte u žrijebu i svemu što sledi", istakao je Infantino.

Kao domaćin Rusija je nosilac i svrstana je u grupu A.

Grupa A: Rusija, Urugvaj,

Grupa B: Portugal, Španija,

Grupa C: Francuska, Peru,

Grupa D: Argentina, Hrvatska,

Grupa E: Brazil,

Grupa F: Njemačka,

Grupa G: Belgija,

Grupa H: Poljska,

(NN, Agencije)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hrvatska sa Argentinom i Islandom, Srbija na Brazil i Švajcarsku

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2017

U Kremlju su izvučene grupe za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Rusiji...Svjetsko prvenstvo na programu je od 14. juna do 15. jula naredne godine, na 12 stadiona u 11 gradova širom Rusije...Poslije osam godina odsustva sa velikih takmičenja, reprezentacija Srbije nastupiće na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.