Zorić: Tužilaštvo pokrenulo predmet vezan za rad SNP Naši

Izvor: Blic, 15.Jan.2013, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorić: Tužilaštvo pokrenulo predmet vezan za rad SNP Naši

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je danas da je Tužilaštvo ranije pokrenulo predmet vezan za delovanje organizacije SNP "Naši" i da ne isključuje mogućnost da zbog novih okolnosti, ono ponovo pokrene inicijativu za zabranu tog pokreta.

Zorić je Tanjugu rekao da je Tužilaštvo izdalo nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova da se izvrši prikupljanje potrebnih informacija u vezi sa tim predmetom.

Aktivisti SNP "Naši" zapalili su zastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << AP Vojvodine u Novom Sadu u nedelju, a u tom gradu, Aranđelovcu i nekim drugim gradovima, osvanuli su i plakati sa spiskovima "antisrpskih medija i nevladinih organizacija finansiranih od zapadnih obaveštajnih službi", koje je ta organizacija i ranije objavljivala.

Zorić je rekao da Tužilaštvo, kao i do sada, postupa u skladu sa Ustavom i svojim zakonskim ovlašćenjima i objasnio da je predmet formiran pre lepljenja plakata i pre paljenja zastave Autonomne pokrajine Vojvodina.

Na tom predmetu se, precizirao je Zorić, praktično radi na dva koloseka i to Više javno tužilaštvo u Beogradu, ali i Tužilšstvo za visoko-tehnološki kriminal, jer je deo sadržaja objavljen na Internetu na različitim sajtovima.

"Dat je nalog MUP-u da se izvrši prikupljanje potrebnih informacija i obaveštenja, da se prikupe dokazi, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka" rekao je Zorić.

On je podvukao da nema potrebe da pojedine nevladine organizacije traže od Republičkog javnog tužilaštva da radi svoj posao koji ono i inače radi na osnovu svojih zakonskih ovlašćenja.

"Ponovo ističem da je predmet formiran znatno pre lepljenja ovih plakata i paljenja zastave, odnosno događaja koji su se desili juče i prekjuče", naveo je Zorić.

On je ukazao da će svi za koje se nakon sprovedenih provera utvrdi da su učinili krivično delo, biti krivično procesuirani i pozvani na krivičnu odgovornost.

"Naravno, ne isključuje se mogućnost da zbog novih okolnosti Republičko javno tužilaštvo podnese novu inicijativu za zabranu organizacije 'Naši' zbog kršenja ljudskih prava koja su zajamčena Ustavom Srbije", zaključio je Zorić.

Povezane vesti: Povampirile se patriJote u Srbiji i Hrvatskoj, prave spiskove "izdajnika" i traže prebrojavanje krvnih zrnaca Cvijan: Pokrenuti inicijativu za zabranu SNP Naši

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zorić: Tužilaštvo pokrenulo predmet SNP „Naši"

Izvor: Politika, 15.Jan.2013

BEOGRAD – Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je danas da je Tužilaštvo ranije pokrenulo predmet vezan za delovanje organizacije SNP „Naši” i da ne isključuje mogućnost da zbog novih okolnosti, ono ponovo pokrene inicijativu za zabranu tog pokreta...Zorić je Tanjugu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.