Zorana Mihajlović o ponovnom uspostavljanju avio-prevoza od Beograda do Prištine

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović o ponovnom uspostavljanju avio-prevoza od Beograda do Prištine

Ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja između Beograda i Prištine može samo da donese dobro, rekla je potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i istakla da se već neko vreme radi na uspostavljanju administativnih i tehničkih uslova.
Mihajlovićeva je, odgovarajući na pitanja novinara u zgradi Vlade rekla da je za ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja potrebno postići sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa UNMIK-om onog trenutka kada se za to stvore uslovi.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara da prokomentariše to što je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao da očekuje da će danas u Berlinu biti potpisano pismo o namerama između Ministarstva privrede Srbije i kompanije "Lufthanza", koje bi omogućilo da se nakon 20 godina ponovo uspostavi avio-linija između Beograda i Prištine.
Mihajlovićeva je istakla da je važno što su vlada i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekli da su spremni da rade na tome i stvore uslove.
"Dakle, administrativne i tehničke uslove, a svakako kroz određena dokumenta da imamo od Beograda do određene tačke na administravinoj liniji, a zatim od te linije do Prištine. Da imamo to verovatno sa određenim sporazumom koji bismo napravili sa Unmikom, onog trenutku kada se ti uslovi stvore", rekla je Mihajlovićeva.
Kako je rekla, sama činjenica da se radi na tome je dobra kao što je dobro i da se razgovara sa određenim kompanijama o tim letovima.
"To je ono na čemu se radi već neko vreme, nije to nešto sada novo. Tako da radi se upravo na adminstraitvnim i tehničkim uslovima koji bi tako nešto i omogućili", dodala je Mihajlovićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.