Zorana Mihajlović brani novinarku Studija B

Izvor: Mondo, 09.Dec.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović brani novinarku Studija B

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je, kako je navela, "medijski linč na društvenim mrežama" i iznošenje detalja iz privatnog života novinarke TV Studio B Barbare Životić.

Foto: Studio B/screenshot

  Reporterka Televizije Studio B Barbara Životić od subote uveče je glavna tema na društvenim mrežama, nakon njenog javljanja sa protesta "Stop krvavim košuljama".

Video prilog njenog javljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pogledajte OVDE

Na društvenim mrežama je njeno izveštavanje kritikovano, a pojavili su se i 'skrinšotovi' sa njenih profila iz privatnog života.

To je osudila potpredsednica Vlade Srbije i potpredsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, koja je u pisanoj izjavi navela da se TV prilog može nekome dopadati ili ne, ali da niko nema pravo da iznosi detalje iz nečijeg privatnog života i da "novinarku diskredituje kao ženu i vređa je na najprimitivniji način".

"Pravo svakog medija pa i Studija B' je da ima svoju uređivačku politiku, kao što je pravo svakog građanina da mu se dopada ili ne dopada kako novinarka Barbara Životić radi svoj posao. Ali niko nema pravo da zbog toga da nad ovom devojkom sprovede pravi medijski linč iznošenjem njenih privatnih fotografija u javnost i pravljenje najprizmenijih aluzija na račun njene ličnosti. To nije kritika, to je, ponavljam, poziv na linč jedne žene i to je nedopustivo. To nije Srbija za koju se borimo. Ako želimo da negujemo kulturu nenasilja i demokratske vrednosti, onda ne smemo da dozvolimo da se bilo ko ovako medijski linčuje", navela je Zorana Mihajlović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mihajlovićeva: Osuda medijskog linča novinarke "Studija B"

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2018

Potpredsednica Vlade i predsednica Kooridinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, danas je najoštrije osudila medijski linč na društvenim mrežama i iznošenje detalja iz privatnog života novinarke "Studija B" Barbare Životić...- Pravo svakog medija pa i ''Studija B''...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.