Zorana Mihajlović: Za godinu dana dubinska reforma preduzeća

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović: Za godinu dana dubinska reforma preduzeća

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da veruje da će za maksimum godinu dana biti potpuno reformisana javna preduzeća.

Mihajlović je rekla da od juče ništa neće više biti isto u javnom sektoru i javnim preduzećima, gde moraju da se urade dubinske reforme. "Pored toga što je vlada donela odluke da određeni direktori više ne mogu da obavljaju te funkcije, to nije kraj, prosto moraju da se urade dubinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << reforme u javnim preduzećima", najavila je Mihajlović.

Ona je podsetila da vlada za mesec dana donosi šest važnih reformskih zakona u oblastima medija, privatizacije preduzeća, rada, odnosno zakone o planiranju i izgradnji i državnim službenicima.

"Neophodno je da se sada i u realnosti, dakle, u praksi, gde su preduzeća, to zaista primeni", naglasila je Mihajlović. Mihajlović je objasnila da uopšte ne govori o broju zaposlenih, nego da javna preduzeća moraju da donesu profit, odnosno istinsku dobit.

Govoreći o zajedničkom odlasku vlade autobusom juče na svečanu sednicu u Nišu, povodom 100. godišnjice Velikog rata, Mihajlović je ocenila da je to bila simbolična poruka za sve one koji se nalaze na određenim funkcijama i svim direktorima javnih preduzeća koje imenuje vlada i rade sa državnom imovinom.

Dodala je da oni moraju da vode računa o toj imovini i troškovima i da se ponašaju shodno situaciji u kojoj se država nalazi.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.