Izvor: RTS, 09.Feb.2021, 15:14

Zorana Mihajlović: Vlada neće usvajati netačne podatke u planu "Srbijagasa"

Ministarstvo rudarstva i energetike daće saglasnost na program poslovanja „Srbijagasa" za 2021. godinu kad on bude predvideo odvajanje delatnosti, poštovanje zakona i jasne prioritete za investicije, što sve sada nije slučaj, rekla je potpredsednica vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
Zorana Mihajlović traži da "Srbijagas" ispravi određene podatke uplanu poslovanja kako bi vlada mogla da ga usvoji. 

 "Plan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su poslali nema ni početak ni kraj, podaci u njemu netačni, a ni ministarstvo ni vlada neće usvajati laž. U planu „Srbijagasa" kao da ne postoji država, kao da ne postoje odluke vlade u vezi sa razdvajanjem delatnosti. Nećemo odustati od insistiranja da „Srbijagas" bude kompanija koja posluje pregledno, efikasno i uspešno, jer je to pitanje budućnosti gasnog sektora Srbije", rekla je Mihajlovićeva uoči sastanka Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije.
Ona je rekla da postoje 52 tačke primedbi na plan poslovanja "Srbijagasa", a kao jedan od primera navela je bilans tokova gotovine, u kome je priliv novca od investiranja oko 460 miliona dinara, a da je odliv 7,5 milijardi dinara, što znači da su 15 puta veći rashodi.
"To je ta gasifikacija kod koje se ne zna gde je novac, da je novac potrošen, a da nismo dobili gasifikovane gradove ili delove gradova", navela je Mihajlovićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović: Srbijagas predložio plan poslovanja u kome su podaci netačni

Izvor: Beta Video, 09.Feb.2021

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da će ministarstvo dati saglasnost na program poslovanja ``Srbijagasa`` za 2021. godinu kad taj plan bude predvideo odvajanje delatnosti, poštovanje zakona i jasne prioritete za investicije, što sve, kako je istakla,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.