Zorana Arunović izgubila bronzu u poslednjoj seriji!

Izvor: Politika, 01.Avg.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Arunović izgubila bronzu u poslednjoj seriji!

Au, koliko je malo nedostajalo da Zorana Arunović donese Srbiji 100. medalju u istoriji na Olimpijskim igrama! Nekoliko loših hitaca koštalo je našu strelkinju bronzane medalje, u foto finišu bolja od nje bila je Ukrajinka Olena Kostevič!

Fantastično je Arunovićeva pucala u finalu, posle tri serije od po pet metaka izbila je na treću poziciju. Ipak, poslednjih pet hitaca nisu bili na vrhunskom nivou, pa je Kostevič pretekla Zoranu i „otela” Srbiji 100. medalju u istoriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a drugu na OI u Londonu.

Ako ste mislili da u sportu kao što je streljaštvo ne može da bude uzbuđenja grdno ste se prevarili! Doduše, ne dešava se tako često da čak tri takmičarke raspucavaju za finale, a upravo ovakva situacija odvela je Zoranu Arunović u novo finale.

Ovoga puta u disciplini MK pištolj. Posle polovine kvalifikacija Zorana je bila sjajna, čak na trećem mestu. Međutim, dve loše serije i otpucanih najpre 96, pa 95 krugova, potisnuli su Arunovićevu daleko ispod prvih osam.

Smogla je Srpkinja snage, bila je gotovo nepogrešiva u poslednjoj rundi kvalifikacija, kad je pogodila 99 krugova. Ispostavilo se da je to dovoljno za deobu sedmog mesta sa još dve takmičarke, Jong Suk Jo iz Severne Koreje i Marijom Grozdevom iz Bugarske.

Usledilo je raspucavanje, a u finale su išle dve takmičarke. Severnokorejka je bila nepogrešiva (50 krugova), a iza nje je bila Zorana Arunović sa 49, dok je Bugarka imala „samo” 48. Finale je na programu u 16,30.

Plasman:

1. Jangmi KIM (J. Koreja) 792,4 krugova

2. Jing ČEN (Kina) 791,4

3. Olena KOSTEVIČ (Ukrajina) 788,6

4. Zorana ARUNOVIĆ (Srbija) 787,3

5. Kira MOZGALOVA (Rusija) 786,9

6. Sofija ČONKA (Mađarska) 784

7. Suk Jong JO (S. Koreja) 782,3

8. Tanijaporn PRUĆKASAKORN (Tajland) 778,4

objavljeno: 01/08/2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.