Zoran Živković - selektor Tunisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Živković - selektor Tunisa

BEOGRAD - Zoran Tuta Živković, jedan od najboljih stručnjaka u istoriji jugoslovenskog i srbijanskog rukometa, prihvatio je ponudu Tunisa da vodi reprezentativce te afričke zemlje na prvenstvu sveta 2009. u Hrvatskoj.

Rođen 5. aprila u Nišu, Živković je za "plave" odigrao 82 međudržavne utakmice i 1972. u Minhenu osvojio zlatnu olimpijsku medalju.

Kasnije, kao selektor jugoslovenske reprezentacije, Živković je 1984. u Los Anđelesu osvojio titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << olimpijskog šampiona.

Kao selektor nacionalnog tima Egipta plasirao se u polufinale svetskog prvenstva 2001. godine u Francuskoj.

Bio je, između ostalih klubova, trener niškog Železničara, beogradske Crvene zvezde i šabačke Metaloplastike, sa kojom je trijumfovao u Kupu evropskih šampiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.