Zoran Stojiljković borba protiv korupcije tek kad odu sa vlasti

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2012, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Stojiljković borba protiv korupcije tek kad odu sa vlasti

BEOGRAD - Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković izjavio je danas da je loše to što se nadležni organi usuđuju da pokrenu proces protiv nekog tek kada više nije na vlasti.

"Vrlo je indikativno to što se proces pokreće tek pošto neko više nije na vlasti. To je konstanta poslednjih 10 - 12 godina. Ne dovodim u pitanje ono što nove vlasti rade, ali to je nešto što ostavlja gorak ukus u ustima", rekao je Stoiljković povodom slučaja bivšeg ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Olivera Dulića, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja i korupciju.

Kako je naveo, kada stvar ne bude "politički naslonjena", nego tek kad počne da se reaguje na korupciju i protiv onih koji su na vlasti, to će biti pravi smer.

Stoiljković je rekao da su i ranije otvarane afere, ali da su retko koji postupci završeni i pravosudno okončani.

On je naveo da je u borbi protiv korupcije potrebna duboka i radikalna promena.

"Neophodno je skloniti ruku sa javnih nabavki, proces finansiranja stranaka učiniti transparentnijim , a na čela javnih preduzeća staviti profesionalce i neophodno je kontrolisati poslovanje tih preduzeća", zaključio je Stoiljković za RTS.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Stojiljković: Borba protiv korupcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2012

BEOGRAD -.."Korupcija je visoko pozicionirana na agendi građana, svako ko hoće da zadrži ili očuva vlast, borba protiv korupcije je politički upotrebljiva", rekao je Zoran Stojiljković, predsednik odbora Agencije za borbu protiv korupcije, gostujući u emisiji Radio –televizije Vojvodine "Jedan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.