Zoran Lutovac novi predsednik DS-a

Izvor: RTS, 02.Jun.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Lutovac novi predsednik DS-a

Na Skupštini Demokratske stranke za novog predsednika izabran je Zoran Lutovac. Lutovac je delegatima skupštine poručio da stranka mora da se reorganizuje i da će DS biti partija koja vuče napred.
Zoran Lutovac je dosad obavljao funkciju predsednika Političkog saveta DS-a.

Lutovac je pobedio u prvom krugu glasanja i dobio je podršku više od 50 odsto glasova delegata. 
Njegovi protivkandidati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bili su Gordana Čomić i Branislav Lečić.
Sedmi lider DS-a od obnove rada stranke rekao je da mu je velika čast i zadovoljstvo što je izabran, ali da ima zebnju i zabrinutost jer razmišlja šta će stranka sutra raditi i zato očekuje podšku da se stranka ojača i ponovo postane politička snaga koja će menjati Srbiju.
"Nadam se da ćemo uspeti da od DS-a napravimo uspešnu efikasnu organizaciju koju će krasiti energija i znanje da će se stranka izdići i početi da menja ono što nije dobro u Srbiji", rekao je Lutovac.
"Bez DS-a pokazalo se da to ne ide. Tu smo da svi zajedno promenimo ono što se menjati mora. Sve što je dobro urađeno urađeno je uz pomoć DS-a, ali dosta toga je i devastirano", ocenio je Lutovac.
"Moramo da se reorganizujemo, u građanima razbijemo apatiju, nezainteresovanost. Pokazaćemo da ćemo biti politička stranka koja vuče napred. U zajednici sa drugim strankama daćemo nadu građanima da ćemo menjati Srbiju", poručio je Lutovac.
"Stranku morani menjati i organizaciono, da je učinimo efikasnijom, da budemo prepoznatljivi, da siđemo u narod, da nas prepoznaju kao snagu koja zastupa njihov interes", naglasio je Lutovac.

Pre obraćanja medijima i delegatima Skupštine DS, Lutovac je pozvao svoje protivkandidate i bivšeg lidera stranke Dragana Šutanovca da mu se pridruže na podijumu.
Od 1.260 delegata koji su glasali, Lutovac je osvojio 659 glasova delegata, a njegovi protiv kandidati Gordana Čomić 468 i Branislav Lečić 123.
Danas su izabrani i potpredsednici DS-a: Aleksandra Jerkov, Dejan Nikolić, Dragana Rakić, Dragoslav Šumarac i Saša Paunović.
Jerkov je dobila podršku 712 delegata, Paunović 700, Šumarac 621, Nikolić 532 i Rakić 523 delegata. 
Biografija Zorana Lutovca
Rođen je 7. avgusta 1964. godine u Beogradu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Radio je u Institutu društvenih nauka, Friedrich Ebert Stiftung (kancelarija Fondacije "Fridrih Ebert" u Beogradu), bio je ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori od 2008. do 2013. godine, a potom ponovo u Institutu društvenih nauka u Beogradu.
Član je Demokratske stranke od 1996. godine. Bio je savetnik predsednika Demokratske stranke od 1996. do 2003. godine.
Bio je član Političkog saveta DS-a u periodima od 1997. do 2008. i od 2013. do 2016. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zoran Lutovac novi predsednik Demokratske stranke

Izvor: BKTV News, 02.Jun.2018

Zoran Lutovac izbaran je danas za novog predsednika DS...Lutovac je pobedio u prvom krugu glasanja i dobio je podršku više od 50 odsto glasova delegata...Na izbornoj skupštini Demokratske stranke u trci za predsednika stranke bili su još i Branislav Lečić i Gordana Čomić...Foto: Tanjug/Dimitrije...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.