Zoran Kesić postao novi džedajski vitez

Izvor: Megafon.co, 09.Maj.2020, 15:44

Zoran Kesić postao novi džedajski vitez

Foto – Privatna arhiva

Zoran Kesić postao je novi džedajski vitez. Ova odluka je donesena na konvenciji Džedajkona 2020. godine. Kako kažu iz niškog Džedajskog pokreta, on je na ovaj način nagrađen za konstantan vredan i hrabar rad na sebi i
posvećenost kojom je uspeo da priušti epski humoristički TV šou 24 minuta. On posredstvom svoje emisije utiče na dobro rasoploženje građana, ali i podržava i promoviše sjajne građanske inicijative i kvalitetan kulturni >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << sardžaj, kažu džedaji. Njegovu pozitivnu poruku možete pogledati OVDE.
Džedajski vitezi Džedajski pokret iz Niša već četiri godine zaredom dodeljuje zvanje Džedajskog viteza. Inspirisano Ratovima zvezda, zvanje ukazuje na plemenite ljudske kvalitete kao što su skromnost, posvećenost, iskrenost,hrabrost, intuitivnost, humanost, solidarnost i empatija.
“Upravo iz razloga što ove vrednosti ne mogu da se iskažu rečima, pod naletom brzog načina života i pregrštom informacija, bivaju zaboravljene, a retko nas i uče da ih prepoznamo, razvijemo i poštujemo. Kako ne mogu rečima da se iskažu već jedino delima pojedinaca, tokom godine pažljivo salgedavaju ko od naših građana zavređuje zvanje Džedajskog viteza“, kaže Miloš Antić, osnivač Džedajskog pokreta u Nišu.
Zvanje Džedajskog viteza su do sada dobili:
– Pisac Stefan Tićmi;
– Pisac Uroš Petrović;
– Svetski rekorder za najduži Lamanš triatlon Angikar Saša Đorđević;
– Arhitekta Ivan Redi;
– Strip majstor Zlatibor Stanković;
– Direktor niškog džez festivala Ivan Blagojević;
– Preduzetnik Goran Mladenović;
– Dizajnerka Nevena Kragić, i drugi…
Džedajski pokret poziva sve građane, udruženja i novinare da im tokom godine šalju predloge za dodelu zvanja. Svi predlozi moraju sadržati tekst „Zbog čega smatrate da baš ta osoba zavređuje zvanje?“, kao i materijal sa linkovima o delima te osobe.
„Vreme je da ljudske kvalitete iznesemo na videlo i svesno radimo na njihovom promovisanju i razvoju. Neka sila bude sa nama“, zaključuju niški džedaji.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.