Zojin zakon: Nada da će biti utvrđeno od čega boluje šestogodišnji Lazar

Izvor: Radio 021, 24.Jan.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zojin zakon: Nada da će biti utvrđeno od čega boluje šestogodišnji Lazar

Posle usvajanja Zojinog zakona, porodica Panić nada se da će biti utvrđeno od čega boluje šestogodišnji Lazar, koji ima desetak nepotpunih dijagnoza - od epilepsije do dečje paralize.

Lazar je imao samo 25 dana kada je prvi put otišao kod lekara. Šest godina kasnije, ne zna se od čega boluje. Ima desetak nepotpunih dijagnoza - od epilepsije do dečije paralize.

Porodica se sada nada da će analize krvi koje će biti urađene u inostranstvu pokazati od čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Lazar boluje. "Doktor je preporučio dve analize, jedna će se raditi u Belgiji, a rezultati će se čekati otprilike dva meseca. Ako tu ništa ne budu našli, druge analize će se raditi u Sloveniji pa ćemo onda videti dalje", kaže Marija Panić, Lazareva mama.

Pre desetak dana, porodica je dobila pozitivnu ocenu komisije Humanitarnog fonda koja je odlučila da 13-oro dece pošalje na analize u inostranstvo. "Ja se malo i plašim da možda nije kasno sada kada Lazar ima šest godina da se nešto preduzme, da su od svih analiza koje smo tada radili da su i ove urađene i slate za inostranstvo, možda bi bilo drugačije i on bi možda bio drugačiji", priča Lazareva mama.

"Kod nas deca koja nemaju dijagnozu nemaju prava ni na kolica, ni na pelene, ni na hranu, lekove koji su izuzetno skupi, tako da je dijagnoza bitna i da bi imali pravo na to", navodi Marija Panić.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.