Znate-li-koliko-dugo-moze-da-izdrzi-nasa-besika-a-da-se-ne-upiskimo

Izvor: medio.rs, 09.Dec.2014, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate-li-koliko-dugo-moze-da-izdrzi-nasa-besika-a-da-se-ne-upiskimo

Zima je doba godine kada su vrlo česte urinarne infekcije i upale bešike. Zato je važno da znate koji su to parametri koji govore da je s vama sve u redu, a kada je trenutak da se zabrinete i posetite lekara

Kako pokazuju opsežna istraživanja urologa, zdrava bešika prosečne odrasle osobe u stanju je da u sebi uskladišti oko pola litre tečnosti, što je otprilike dve pune čaše mokraće.

Toliko će podneti vaši mišići zatvarači, takozvani sfinkteri, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << nego što vas okolni nervni panično ne upozore da je krajnje vreme da odete da mokrite, inače će biti zlo i naopako.

Eh sad, da li ćete imati potrebu da u toalet odete pre ili kasnije, zavisi od toga koliko ste vode i drugih napitaka uneli u sebe i kojom brzinom ste pili.

Međutim, ukoliko vam se dešava da nevoljno “ispuštate” manje količine mokraće, ne bi bilo loše da se javite lekaru da biste proverili da li je samo u pitanju blaga upala mokraćnih kanala ili da možda nemate pesak.

Ali, ako se stanje nastavi, moguće je da vam, narodskim jezikom rečeno,“popušta bešika”, odnosno da su sfinkteri oslabili i ne obavljaju svoj posao, a to stanje naziva se inkontinencija.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.