Znate da je novi državni praznik 24.maja, ali sigurno ne znate po čemu će se, poput Savindana, RAZLIKOVATI OD OSTALIH?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate da je novi državni praznik 24.maja, ali sigurno ne znate po čemu će se, poput Savindana, RAZLIKOVATI OD OSTALIH?

Vlada Srbije donela odluku da se novi državni praznik - 24 maj, Dan slovenske pismenosti obeležava radno.

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji kojim se predlaže da 24. maj bude novi praznik - Dan Ćirila i Metodija.

- Ovim praznikom obeležavaće se Dan slovenske pismenosti i kulture, koju su utemeljili slovenski prosvetitelji Ćirilo i Metodije, osnivači slovenske književnosti i tvorci prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slovenskog pisma - glagoljice - saopšteno je iz Vlade.

Ove godine u Srbiji će biti ukupno 12 neradnih dana, što nije slučaj sa novim praznikom koji će se obeležavati radno kao poput Savindana u januaru, Dana sećanja na žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu u aprilu, Dana pobede u maju, Vidovdana u junu i Dana sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu u oktobru.

Podsećamo da se neradni dani u toku godine samo sledeći praznici:

Nova godina - 1. i 2. januar

Božić - 7. januar

Dan državnosti - 15. i 16. februar

Uskrs - od Velikog petka do drugog dana Uskrsa

Praznik rada - 1. i 2. maj

Dan primirja u Drugom svetskom ratu - 11. novembar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.