Znamo ko je bio, a zašto i drugi nisu bili kod Skota?

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znamo ko je bio, a zašto i drugi nisu bili kod Skota?

Za razliku od prethodnih godina, većina lidera opozicije se nije pojavila na proslavi Dana nezavisnosti SAD u Beogradu, pišu Večernje novosti.

Većina lidera srpske opozicije, od kojih su ranije bili "obavezni" gosti američkih ambasadora u Beogradu, nije se pojavila u utorak na prijemu kod Kajla Skota.

Od šefova parlamentarnih opozicionih stranaka prisutan je bio samo predsednik demokrata Bojan Pajtić, dok su ostali izostanak pravdali raznim razlozima - od putovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa do rezolucija o genocidu, uz objašnjenje da nedolazak nije nikakav pokazatelj eventualnih "šumova na vezama" s vašingtonskom administracijom.

Pročitajte još: Ko je sve bio kod Skota na proslavi 4. jula / VIDEO

Na obeležavanju jubileja tako nije bio bivši predsednik Srbije a sada lider SDS Boris Tadić. Njegovi saradnici rekli su nam da je imao "neke obaveze". "Boje" ove stranke zastupali su poslanik Marko Đurišić i portparol Konstantin Samofalov.

Izostao je i Tadićev predizborni koalicioni partner Čedomir Jovanović. U LDP, kako kažu, odbacuju svaku pomisao da je razlog Jovanovićevog nedolaska zahlađivanje odnosa sa administracijom jedne od najmoćnijih zemalja sveta:

“Jovanović nije mogao da prisustvuje prijemu jer je bio na poslovnom putu“, poručuju iz LDP.

U LSV, čiji lider takođe nije bio kod ambasadora Skota, kažu nam da Nenad Čanak nije mogao da dođe zbog porodičnih obaveza.

Iako su Dveri tokom predizborne kampanje optuživali da su "prikriveni američki projekat" preko kojeg bezbednosne strukture SAD pokušavaju da podriju i diskredituju ruski uticaj u Srbiji, lider ove stranke Boško Obradović takođe nije bio na prijemu kod Skota. On, za "Novosti", kaže da poziv nije ni dobio.

Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS, poziv iz Ambasade SAD je dobila, ali se ipak nije pojavila u bašti rezidencije na Dedinju:

“Zbog unapred zakazanih obaveza, nisam mogla da prisustvujem prijemu. Tog dana smo, na primer, u skupštinsku proceduru predali Predlog rezolucije o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH“.

Među gostima na proslavi Dana nezavisnosti nije se našao ni lider "Dosta je bilo" Saša Radulović, ali u njegovoj stranci nismo dobili odgovor na pitanje zašto nije došao.

Nije bilo ni lidera radikala Vojislava Šešelja, koji kaže, za "Novosti", da to i ne treba da čudi:

“Niti smo poziv dobili, niti bi nam palo na pamet da idemo. Radikali, inače, imaju pravilo da se ne odazivaju pozivima za proslave ambasada zemalja koje su bombardovale Srbiju.“

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.