Znam kad će početi kopnena invazija

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 16:07

"Znam kad će početi kopnena invazija"

Jednom kad se posete stranih lidera završe, očekujem početak kopnene invazije, naveo je urednik međunarodne redakcije BBC-ja Džeremi Bouen.

On se nalazi, kako prenosi Blic, na granici između Izraela i Gaze.

Posete o kojima govori su one nemačkog kancelara Olafa Šolca i američkog predsednika Džozefa Bajdena, koje su se već dogodile, kao i današnji dolazak premijera Velike Britanije Rišija Sunaka u Tel Aviv.

"Zanimljivo je što večeras Džo Bajden >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da se obrati iz Ovalne kancelarije", ukazao je Bouen.

"Umotaće zahtev za više novca za Izrael u zahtev za više novca za Ukrajinu. I možete da vidite način na koji se događaji i posete spajaju. Saveznici dolaze ovde u Izrael – SAD, Nemačka i sada Britanija, takođe članica Saveta bezbednosti."

"Videli smo trupe i tenkove na granici ovde odakle izveštavam – tu je gomilanje. Rezervisti su poslednjih dana dobili slobodno da pauziraju, vide svoje porodice. Dakle, jednom kad se te posete, na kojima će Izraelci morati da objašnjavaju svoje planove, završe, u potpunosti očekujem da će Izrael da krene sa kopnenom invazijom na Gazu", naveo je Bouen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.