Znam da je bolno, ali prihvatite

Izvor: B92, 11.Jul.2022, 13:15

"Znam da je bolno, ali prihvatite"

Nemački kancelar Olaf Šolc zatražio je od Severne Makedonije da prihvati francuski predlog kojim bi bio rešen spor sa Bugarskom.

On je naveo da će to biti važan korak koji će približiti ovu zemlju članstvu u EU i pomoći im da prevaziđu ćorsokak.

On je napomenuo da razume nestrpljenje i frustraciju Severnih Makedonaca, kao i da ih deli sa njima.

"Razumem vas kada kažete predugo je bilo i previše nam je obećano. Ono što se od nas tražilo bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je previše. Razumem vašu sumnju da li će ovaj korak zaista otvoriti put za ulazak u EU", dodao je Šolc i rekao da čak i nakon prihvatanja kompromisa proces pristupanja neće biti lak.

"Biće i drugih prepreka koje će morati da se prevaziđu. Ali ja vam takođe kažem: Zajedno ćemo savladati zadatke koji su pred nama. Zato što želimo da budete član ove Evropske unije", poručio je kancelar.

Šolc napominje da svi znamo da kompromisi ponekad znače i bolne ustupke.

"Evropska unija se sastoji od kompromisa, iz dana u dan. Ali čvrsto sam uveren da nas čak i teški kompromisi na kraju uvek vode napred i čine nas jačima. Mi smo bili i ostaćemo na vašoj strani", zaključio je Šolc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šolc: Želimo Severnu Makedoniju u EU, prihvatite predlog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je građane Severne Makedonije na prihvatanje francuskog predloga za rešavanje spora sa Bugarskom i porucico da je ova država ponovo pred važnim smernicama..."Želite li da prihvatite evropski kompromis? Time bi konačno mogla da se održi prva pristupna konferencija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.