Znak sećanja na Nikolu Miloševića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znak sećanja na Nikolu Miloševića

Zadužbina Miloša Crnjanskog obaveštava da će u petak 23. oktobra 2015. godine u 12 sati u Nevesinjskoj 13, na opštini Vračar, kod Kalenića pijace, biti otkrivena ploča sa bareljefom Nikole Miloševića, rad akademskog vajara Mančića.

Nikola Milošević (1929-2007) bio je filozof i književni teoretičar, jedan od najistaknutijih profesora Beogradskog univerziteta posle Drugog svetskog rata, pisac velikog broja filozofskih, književnoteorijskih i hermeneutičkih knjiga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i studija.

Milošević je bio izuzetan i neuporediv besednik, angažovani i kritički intelektualac demokratske i liberalne orijentacije, akademik i predsednik Zadužbine Miloša Crnjanskog, koja - uz pomoć "Informatike" - postavlja ovaj znak sećanja na njega na ulazu kuće u kojoj je živeo, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.