Znaju biznismeni šta je budućnost: Ulažu ogroman novac za učenje ruskog jezika u školama

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2017, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znaju biznismeni šta je budućnost: Ulažu ogroman novac za učenje ruskog jezika u školama

Anti Kela, će godišnje plaćati 6.000 evra za učenje ruskog jezika u školama

Finski biznismeni iz severne oblasti Sotkamo saopštili su da su uložili 30.000 evra kako bi deca u školama učila ruski, ali i ostale strane jezike, prenose tamošnji mediji.

Kako se navodi, najveću sumu izdvojio je biznismen Anti Kela, koji će godišnje plaćati 6.000 evra za učenje ruskog jezika u školama.

Na taj način, kako navode mediji, škola "Salmela" u Sotkamu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponovo je uvela časove ruskog jezika, a trenutno taj predmet pohađa devet đaka jednog razreda.

Iz škole saopštavaju da će učenici biti u mogućnosti da uče ruski jezik u školama i ukoliko biznismeni obustave sponzorstvo.

Sa druge strane, biznismeni su sigurni da će im se investicija višestruko isplatiti, pogotovu kada je reč o građevinskoj industriji, budući da su im neophodni zaposleni koji su Finci a služe se ruskim jezikom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.